Denizlispor mucize peşinde

Denizlispor, Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Ege ekibinin tek golünü 19’uncu dakikada Muris Mesanovic kaydetti. Bu mağlubiyetin ardından Başkent ekibinin galibiyet hasreti 8 maça çıktı.

Denizlispor mucize peşinde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig’in 26. haftasında düşme hattın yakından ilgilendiren maçta Yukatel Denizlispor ile Gençlerbirliği Denizli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Denizlispor 8 haftadır üç puanla tanışamayan Gençlerbirliği’ni 19’uncu dakikada Muris Mesanovic’in golüyle 1-0 yenerek üç puanla tanıştı. Ege temsilcisi bu galibiyetle son sıradan kurtulup 21 puanla 19’uncu sıraya çıkarken, Gençlerbirliği bir basamak aşağı inerek 20 puanla 20’inci sıraya indi.

DENİZLİ ATAK BAŞLADI

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Yukatel Denizlispor ile Gençlerbirliği arasındaki mücadele nefes kesti. Ev sahibi Horozlar mücadelenin ilk yarısında daha atak bir oyun sergiledi. Ev sahibi 7’inci dakikada Angelo Sagal’ın ara pasında topla buluşan Muris Mesanovic’in ser şutunda Kristoffer Nordfeldt gole izin vermedi. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında ev sahibi ekip gol için Gençlerbirliği kalesine yüklendi.

GOLÜ 19'DA BULDU

Mücadelenin 19’unu dakikasında Denizlispor öne geçti. Bu dakika içinde Hugo Rodallega savunma arkasına koşu yapan Muri Mesanovic'e ara pas attı. Bosnalı futbolcu, topu çekip plase şutunu köşeye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden iki takımın atakları başka gol getirmeyince maçın ilk yarısı 1-0 Denizlispor üstünlüğü ile sona erdi.

GENÇLERBİRLİĞİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

İkinci yarıda beraberlik için fırsatlar kollayan Gençlerbirliği daha atak bir oyun ortaya koymasına karşın beraberlik sonra öne geçme fırsatlarını iyi değerlendiremedi. Başkent ekibi 70’inci dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Floyd Ayite ceza sahasına ortasını gönderdi. Sandro Lima kafa vuruşunu yaptı Denizlispor kalecisi Cenk Gönen son anda çıkardı. Seken topu önünde bulan Sonder Dikmen ıska geçince Gençlerbirliği beraberlik golünü bulamadı.

DENİZLİ YİNE KAÇIRDI

73. dakikada Denizlispor'da Hugo Rodallega net pozisyonu değerlendiremedi. Kontratakta savunma arkasına gönderilen topla kaleci Kristoffer Nordfeldt ile karşı karşıyaka kalan Rodallega, şutunu attı ancak Gençlerbirliği kalecisi topu çıkardı. Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Denizlispor, aldığı bu 3 puanla ligdeki sıralamada rakibi Gençlerbirliği'nin üstüne çıkmış oldu.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.