Depremin ardından bir yıl geçti, spor dünyasının acıları hala taze

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılsa da spor sahaları ve salonlarında kaybedilen isimlerin acılarını unutmak kolay olmuyor.

Depremin ardından bir yıl geçti, spor dünyasının acıları hala taze
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçti. Yaralar ve acılar halen çok taze ve etkileri yaşanmaya devam ederken, birçok alanda olduğu gibi sporda da bu etki halen hissediliyor.

6 Şubat depremi futbolda etkilerini göstermiş ve halen günümüze kadar hissettirmeye devam ediyor. Özellikle Süper Lig ve 1.Lig ‘de depremden etkilenen takımlar bu zorluklarla mücadele etmeye çalışıyorlar.

zw3p0v7whkidzsn6-sfzrq.webp

HATAYSPOR DİRENİYOR

Süper Lig ekibi Hatayspor şüphesiz bu acıyı en derinden hisseden takımlardan. Bir futbolcusu, sportif direktörü, altyapıdan sporcuları ve kulüp personelini depremde yitiren kulüp bir daha Hatay’a dönemedi. Önce ligden çekildiler ardından bu sezon başında da maçlarını Mersin’de oynama kararı aldılar.

Riva’da antrenman, Mersin’de maçlarını yapan Hatayspor zaman zaman istikrarsız sonuçlar alıyor. Geçtiğimiz haftalarda bir maçın ardından teknik direktör Volkan Demirel, “Kimse neyin ne olduğunu bilmeden konuşmasın. Benim takımımın antrenman yapacak sahası yok. Bazen duş almaya suyumuz olmuyor bizim. Konuşmak ve insanları kırmak istemiyorum ama Hatayspor'u ağzına alan, Hatay'la ilgili yorum yapan herkes dikkat etsin. Bu takım zor şartlarda kurulmuş bir takım. Dikkat etmeyen varsa, ben dikkat ettireceğim. Hatayspor benim ailem. Hatayspor'a dil uzatan benim aileme dil uzatmıştır. Aileme laf atana da çok büyük cevap veririm. O yüzden herkes dikkat etsin.” dedi.

resized-9f0d3-a7572a19ekranalc4b1ntc4b1sc4b1.jpg

Hatayspor sezona iyi başladı ancak sonrasında gelen kazanamama serisi ile küme düşme hattına kadar geriledi. Bugün ise almış olduğu galibiyetlerle tekrar bir nefes aldı. Taraftarı olmadan, neredeyse sadece Mersinlilerin desteği ile çıkılan maçlar halen camianın büyük burukluğu olarak gözleniyor.

Öte yandan Süper Lig’de geçtiğimiz yıl çekilen ve bu sezon yoluna devam eden takımlardan Gaziantep FK yoluna kendi şehrinde devam ediyor. Hatay kadar depremin yıkıcılığını yaşamayan Gaziantep şehri, takımına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

YENİ MALATYASPOR DÖNEMEDİ

1.Lig takımlarından Yeni Malatyaspor da depremde bir futbolcusunu kaybetmişti. Ligden çekilme kararı alan Yeni Malatyaspor’a bu sezon kaldığı yerden devam etmesi teklif edilse de kulüp bunu sağlayabilecek ekonomik ve psikolojik güçte olmadıklarını gerekçe göstererek TFF’den bir yıl daha izin aldı. Gelecek sezon devam edip etmeyecekleri ise meçhul, çünkü Yeni Malatyaspor halihazırda ekonomik problemlerle de boğuşuyor.

deprem-spor-kuluplerini-de-vurdu-1992045.jpg

FARKLI BRANŞLARDA AYNI ACI YAŞANDI

Erkek Hentbol Milli Takımı'nın kaptanı ve Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyespor'un oyuncusu olan Cemal Kütahya'nın ölümü, 6 Şubat depremlerinin en yürek burkan hikayelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

32 yaşındaki sporcu, dört aylık hamile eşi Pelin Kütahya, 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya ve kayınvalidesi Nurten Mutlu ile birlikte Hatay'daki evlerinin enkazında hayatını kaybetti.

A Milli Hentbol Takımı'nın ilk oyuncularından biri olan, aynı zamanda Adana eski Hentbol İl Temsilcisi Metin Muhacir ile eşi Nuran Muhacir'in de depremde yaşamını yitirmesi, hentbol camiasını derin bir yasa boğdu.


Deprem, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi'nin milli oyuncusu Nilay Aydoğan'ı, babaannesini ziyaret etmek için gittiği memleketi Malatya'da acı bir şekilde yakaladı. 30 yaşındaki Nilay, bulunduğu binanın deprem sonucu yıkılmasıyla birlikte babaannesiyle birlikte yaşama veda etti.

Ligde geri kalan 2022-2023 sezonu, Nilay Aydoğan'ın anısına adanmış bir şekilde geçti. Çankaya Üniversitesi ise Nilay'ın giydiği 46 numaralı formanın emekli edildiğini duyurdu.

Belki de en acı olaylardan biri de yine Kahramanmaraş’ta yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Adıyaman'a gelen 35 kişilik Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı kafilesi, konakladıkları otelin yıkılması sonucu hayatlarını kaybetti.

Adıyaman'da düzenlenen ortaokullararası spor müsabakalarına gelen kafilede 24 sporcu, 5 öğretmen ve 6 veli yer alıyordu. İsias Oteli davası olarak kamuoyunda bilinene olayın duruşmaları görülmeye devam ediliyor. Uluslararası kamuoyunda da en çok konuşulan konulardan ve mağduriyetlerden biri bu olay oldu.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor güreşçilerinin konakladığı binanın çökmesi nedeniyle başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, birçok isim kurtarılmıştı. Ancak, Ahmet Taş, Mehmet Eskisarılı, Ali Gürsoy, Aslan Ekiz, Eray Şimşek, Halil İbrahim Edirne, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı ve Ahmet Durman'ın maalesef cansız bedenlerine ulaşılabildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.