Derbi öncesi Milli ara karnesi

Dev derbi öncesinde verilen milli arada Beşiktaş ve Fenerbahçeli oyuncular milli takımlarına gitti. Derbi karşılaşması öncesi milli takımlarına giden futbolcuların form durumları yakından takip ediliyor.

Derbi öncesi Milli ara karnesi
Yayınlanma:

Ev sahibi takımda İsmail Yüksek, Alioski, Osayi-Samuel, Arda Güler milli forma için mücadele eden oyunculardı.

fb.jpg

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana düzenli forma şansı bulamayan Ezgjan Alioski, Makedonya Milli Takımı'ndaki performansıyla ismini yeniden gündeme getirdi. Sarı-lacivertli takımda Ferdi ile forma mücadelesi içerisinde olan Alioski, Malta karşılaşmasında 78 dakika sahada kaldı. Faroe Adaları karşılaşmasında da 90 dakika milli forma terleten tecrübeli oyuncu böylelikle iki maçta 168 dakika sahada kaldı.

A Milli Futbol Takımı’nın Hırvatistan'ı konuk ettiği karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Ferdi Kadıoğlu ise eleştirin odağı oldu. Yaptığı hata ile gole direkt etki ettiği yönünde eleştiriler alan Ferdi Kadıoğlu, iyi performanslarından birini sergileyemedi.

Karşılaşmada Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlanmasıyla beraber oyuna giren İsmail Yüksek ise mücadele dozu yüksek bir performans sergileyerek beğenileri topladı. Enerjisi ve savunma tarafında yaptığı müdahalerle 52 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertli takımda Arda Güler’de maçın 69. Dakikasında oyuna girdi.

Nijerya Milli Takımı’nda ise Osayi-Samuel performansıyla dikkat çekti. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde fizik olarak güçlü ve hazır göründü.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Siyah-beyazlılar milli oyuncuların kendi ülke takımlarında gösterdiği performanslar nedeniyle mutlu.

bjk-haber.jpg

Masuaku, Aboubakar ve Omer Colley milli aradan gol atıp moralli dönüyor. Kaleci Mert Günok, Ermenistan ve Hırvatistan maçlarında milli takımımızın kalesini korudu. Yaptığı kritik kurtarışlarla tam not alan Mert, kalede güven aşılamaya devam etti. A Milli Takım’daki diğer oyunculardan Onur Bulut, Ermenistan maçında 90 dakika oynarken; 1 asist yaptı. Cenk Tosun ise Ermenistan maçının ilk yarısında ve Hırvatistan maçının son 12 dakikasında görev aldı. Bosna Hersek Milli Takımı formasını giyen Amir Hadziahmetovic de 1 asistle milli takımına katkıda bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.