Dünya basını TFF'nin Suudi Arabistan skandalına geniş yer verdi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Suudi Arabsitan'da ülkemize yaşattığı skandal dış basında da geniş yer buldu.

Dünya basını TFF'nin Suudi Arabistan skandalına geniş yer verdi
Yayınlanma:

Suudi Arabistan'da bu akşam gerçekleştirilmesi planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalinin iptal edilmesi olayı dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

İngiltere'nin The Sun gazetesi, okuyucularına "Suudi Arabistan'daki Galatasaray-Fenerbahçe kupa finali, 'kulüplerin oynamayı reddetmesi' nedeniyle iptal edildi" başlığı altında duyuruda bulundu. Gazete, Suudi yetkililerin maç öncesinde İstiklal Marşı'nın okunmasını, Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin sahada ve stadyumda bulunmasını, oyuncuların tişörtlerinde Atatürk'ün resminin olmasını reddettiği haberine vurgu yaptı.

Reuters haber ajansı, Türkiye basınına dayanarak kulüpler ile Suudi yetkililer arasında yaşanan 'kavga' nedeniyle final maçının iptal edildiğini aktardı. İstiklal Marşı'nın çalınmasına ve sporcuların maç öncesinde Atatürk'ün resminin bulunduğu tişörtler giymesine izin verilmediği konusundaki haberlere dikkat çekti.

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın otelden ayrılmayı reddettiğini ve kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüştüğünü belirtti. Galatasaray'ın sosyal medyada, "Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız!" paylaşımına da vurgu yaptı.

Washington merkezli Al-Monitor haber sitesi, 'Son Dakika' başlığıyla duyurduğu habere göre, Süper Kupa finalinin iptal edildiğini belirtti. Suudi yetkililerin posterleri ve Atatürk pankartlarını yasaklaması nedeniyle takımların maça çıkmayı reddettiği ifade edildi. Haberde, maçtan kısa bir süre önce Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer Türk takımlarının sosyal medya hesaplarında Atatürk resimleri paylaştığına dikkat çekildi.

Almanya'nın Bild gazetesi, maçın iptal edilme sebebini 'Suudiler ile din ve değerler çatışması' olarak açıkladı. Bild, Atatürk'ün Türkiye'de laikliği simgelediğini ve bu düşüncenin Suudi Arabistan yönetimi tarafından reddedildiğini belirtti.

İngiltere'nin Mirror gazetesi, "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türk Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Atatürk'ü onurlandırmalarına izin vermemesi nedeniyle oynamayı reddetmelerinin ardından iptal edildi" ifadesini kullandı.

Avusturya'nın Heute haber sitesi, "Siyasi semboller: Türk Süper Kupası iptal edildi" başlığıyla olayı duyurdu. Heute, Atatürk'ün tişört ve pankartlarının yasaklanmasına vurgu yaparak, takımların protesto amacıyla ısınmaya Atatürk'ün resminin olduğu tişörtlerle çıkmaya hazırlandığını belirtti.

Almanya'nın Kicker haber sitesi, Süper Kupa finalinin iptalini "Cumhuriyet'in 100'üncü doğum gününde skandal: Riyad'daki Türk Süper Kupası iptal edildi" başlığıyla duyurdu. Haberde, iptal kararının ev sahibi ülke ile kulüpler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle alındığı belirtildi. Kicker, final maçının ne zaman ve nerede oynanacağının henüz belirsiz olduğunu bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.