Eczacıların uzmanlık sınavı Aralık 2016'da

Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu Başkanvekili Prof. Gümüşel, ilk eczacılık uzmanlık sınavının Aralık 2016'da yapılmasının hedeflendiğini bildirdi,

Eczacıların uzmanlık sınavı Aralık 2016'da
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Gelişim Topluluğu’nun düzenlediği 3. Farmasötik Gelişim Günleri sempozyumu, Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Gümüşel, eczacılıkta uzmanlık sınavının Aralık 2016’da yapılmasını hedeflediklerini belirterek, bu konuda ÖSYM’ye başvuru yaptıklarını söyledi.

Uzmanlık dallarının Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi olarak iki dalda belirlendiğini söyleyen Prof. Gümüşel, yatak sayısı 100 ile 300 olan hastanelerde bir, 300'ün üzerindeki her 200 yatak için ilave bir uzman “klinik eczacı” istihdam edileceğini kaydetti. Bu dallarda eğitim süresinin 3 yıl olacağını açıklayan Prof. Dr. Gümüşel, uzman klinik eczacı istihdamının 1 Ocak 2023'te zorunlu hale geleceğini duyurdu.

"KONTENJANLAR BELİRLENECEK, SORU BANKASI OLUŞTURULACAK"

Prof. Dr. Gümüşel, 6 Nisan 2016’da Eczacılıkta Uzmanlık Eğitim Yönetmeliği’ni paydaşlarının görüşlerini alarak tamamladıklarını, 20 Nisan 2016 tarihinde yapılan EUK toplantısında oy birliği ile kabul edilerek Resmi Gazete işlemlerinin başlatıldığını, yine aynı tarihli toplantıda Klinik Eczacılık Uzmanlık Eğitim Müfredatının da oy birliği ile kabul edildiğini belirtti.

Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklediklerini söyleyen Prof. Gümüşel, eczacılıkta uzmanlık eğitimi verecek merkezler ve uzmanlık eğiticilerinin yetki alması için Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu’nun (EUK) tarafından bir başvuru formu hazırlanacağı ve bununla yapılan başvuruların kabul edilebileceğini belirtti. Prof. Gümüşel, bu süreçte kontenjanların belirleneceğini, soru bankası oluşturularak, Aralık 2016’da ilk sınavın ÖSYM tarafından yapılmasını hedeflediklerini açıkladı.

"EĞİTİM MÜFREDATI HAYATA GEÇİRİLECEK"

Eczacıların ilaç ve sağlık hizmeti sunucusu olduğunu ve eczacılık uzmanlığından beklentilerinin de bu yönde olduğunu söyleyen Prof. Gümüşel, Fitofarmasi Uzmanlık eğitim müfredatının 27 Mayıs 2016’da EUK’un İstanbul toplantısında tartışılacağını ve hayata geçirileceğini dile getirdi. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu websitesi çalışmalarını tamamlayarak Sağlık Bakanlığı’na sunduklarını ve yakında web sitesinin kullanıma açılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.