Efsane Halkbank

Halkbank, Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalyan temsilcisi Cucine Lube'yi 3-1 yenerek rövanş için avantaj elde etti. Rövanş maçı 15 Mart Çarşamba akşamı oynanacak.

Efsane Halkbank
Yayınlanma:

Halkbank, CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Ankara’da karşı karşıya geldiği maçta İtalya’nın güçlü ekiplerinden Cucine Lube CIVITANOVA’yı 3-1 mağlup ederek ikinci maç için avantaj sağladı. Maçın rövanşı 15 Mart Çarşamba akşamı İtalya’da yapılacak. Bu maçı Halkbank’ın her türlü sonuçla kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak.

JAESCHKE EN DEĞERLİSİ

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan 1 saat 56 dakika süren mücadeleyi Marie-Catherine Boulanger (Belçika), Konstantin Yovchev (Bulgaristan) hakem ikilisi yönetti. Halkbank rakibini 21-25, 25-21, 25-23, 25-21 setlerle 3-1 yenerek ilk maçta avantajlı skorla İtalya’ya gidecek. Halkbank’ın Amerikalı smaçörü Thomas Jaeschke Halkbank forması ile ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkıp 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olmanın yanı sıra en değerli oyuncu (MVP) ödülünü aldı. Başarılı oyuncunun ödülünü müsabakanın süpervizörü Polonyalı Wojciech Czayka verdi.

DEPREMZEDELER UNUTULMADI

Halkbank Takımı, karşılaşmaya ‘Geçmiş olsun Türkiyem’ pankartı ile çıktı. Taraftarlar da 8 metrelik pankart açarak birlik beraberlik mesajı verdi. Halkbank Spor Kulübü, “Umuda Renk Ver Kampanyası” ile maça gelecek taraftarlarından boya kalemi ve boyama kitabı getirmesini istedi. Toplanacak kalem ve kitaplar kulüp aracılığı ile depremzede çocuklara renklerin gücü ile destek olunacak. Halkbank, depremden kurtularak Ankara’da barındırılan çocuklar ve ailelerini barındıkları yerlerden alarak maça getirdi, maç sonunda da evlerine götürdü.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda dolu tribünler önünde oynanan mücadelenin ilk setine Halkbank iyi başladı. Başkent ekibi Hollandalı smaçörü Nimir Abdelaziz 4 numara hücumlarında etkili bir oyun ortaya koyup farkı açtı. Halkbank setin son bölümünde savunmada basit hatalar yapınca Cucine Lube CIVITANOVA Rus asıllı İtalyan smaçörü İvan Zaytsev ile aradaki sayı farkını kapatıp 32 dakika süren seti 21-25 alarak 0-1 öne geçti.

İkinci sette hem savunmada hem de bloklarda Cucine Lube’yi adeta duvar ören Halkbank’ta bu sette Nimir Abdelaziz ve Nicolas Bruno ön plana çıktı. Her iki oyunun etkili performansı ile Başkent ekibi 24 dakika süren 25-21 alarak durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başlarken setin ilerleyen bölümlerinde Halkbank’ın Amerikalı pasörü Micah Ma’nın etkili servisleri ile üst üste üç ace yapan Başkent ekibi rakibinin direncini kırmayı başardı. Rakibin servis hatalarını iyi değerlendiren Halkbank 32 dakika süren seti 25-23 alarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette yine Halkbank fırtınası esti. Başkent ekibi gerek savunmada gerekse hücumda kusursuza yakın bir performans ortaya koydu. Hem etkili servis atan hem de Thomas Jaeschke ile rakibin direncini kıran Mavi Beyazlılar 28 dakika süren bu seti de 25-21 alarak parkeden 3-1 galip ayrılmasını bildi. Halkbank böylece ikinci maç öncesi avantajlı skorla salondan ayrıldı.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Marie-Catherine Boulanger (Belçika), Konstantin Yovchev (Bulgaristan)

HALKBANK ANKARA: Nimir Abdelaziz, Thomas Jaeschke, Marko Matic, Micah Ma’a, Nicolas Bruno, Emre Tayaz, (Volkan Döne, Deniz İvgen, Mustafa Koç, Ekşi, Yiğit Gülmezoğlu)

CUCİNE LUBE CIVITANOVA: Marion Yant Herrera, Simone Anzani, Ivan Zaytsev, Aleksandar Nikolov, Eze,Chneny, Luciano De Cecco (Fabio Balaso, Fernandez Garcia, Francesco D'Amico, Mattia Bottolo, Enrica Diamantini)

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.