En büyük Spor Toto

Hentbolda Beşiktaş’ın 11 yıllık Beşiktaş hegemonyasına son veren 2020-20211 sezonu şampiyonu Spor Toto, İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 30-21 yenerek Hentbol Erkekler Süper Kupasını müzesine götürdü.

En büyük Spor Toto
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Beşiktaş'ın 11 yıllık şampiyonluk serisine son veren Başkent temsilcisi Spor Toto Spor Kulübü, Hentbol Erkekler Süper Kupa Final’inde İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 30-21 mağlup ederek sezona şampiyonluk kupasının yanına Süper Kupa’yı da ekledi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Spor Toto rakibini dokuz gol gibi farklı bir skorla geçerek sezonun ilk kupasını müzesine götürdü. Başkent ekibi tarihinde ikinci şampiyonluğunu kazanmış oldu.

CAN ETKİLİ OLDU

Muğla Köyceğiz Spor Salonu'nda oynanan ve TRT Spor’dan naklen yayınlanan karşılaşmaya iyi başlayan Spor Toto Spor Kulübü yaptığı iyi savunma sonrası kaptığı toplar sonunda hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla ilk yarıyı 14-9 önde tamamladı. Başkent ekibi özellikle Can Çelebi ile bu yarıda etkili olarak farkı açmasını bildi. Maçın bitiş düdüğünün ardından Spor Toto’lu hentbolcular büyük sevinç yaşayıp kupa coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Hatırlanacağı üzere daha önce Spor Toto, Maliye Milli Piyango adıyla çıktığı final de, Beşiktaş’ı 27-24 mağlup ederek Süper Kupayı kazanan taraf olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyespor ise 2010’da final oynama başarısı göstermişti. Bu sonuçla 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyespor’un kazandığı Süper Kupa’nın ardından aynı kupa 8 yıl sonra Başkente geldi.

spor-toto-11.jpeg

COŞKUN YILDIZLAŞTI

Spor Toto’da Can Çelebi ve Yiğit Eröz 7’şer golle oynarken, Alperen Pektaş da 6 gol ile galibiyete önemli katkıda bulundu. Başkent ekibi 3 oyuncusundan toplam 20 gol buldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor da ise Igor Chiseliov 9 golle maçın en skorer ismi olsa da bu galibiyet için yeterli olmadı. Coşkun Göktepe ‘de 18 kurtarışla maça damgasını vuran isim oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor da ise Yevgen Sapun 11 kurtarışla maçı tamamladı.

FARK GİDEREK AÇILDI

Spor Toto Spor Kulübü ikinci yarıya da etkili ve istekli başlayan taraf oldu. Bu yarıda Can Çelebi ve Yiğit Eröz'ün etkili oyunu ve kaleci Coşkun Göktepe'nin kurtarışlarıyla rakibine üstünlük sağlayan Spor Toto, maçı dokuz sayı farkla 30-21 kazanarak sezonu iki kupayla taçlandırdı. Maç sonunda Spor Toto'nun kupası Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Ayvazoğlu ve Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan birlikte verdi İkinci olan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu oyunculara plaketini Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, tarafından verildi. Maçın Gözlemci ve Hakemlerine plaketlerini MHK Başkanı Barbaros Yılmaz verdi.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.