Enes Ünal, Premier Lig'e gitti

Getafe'de forma giyen milli oyuncu devre arasında Premier Lig takımlarından Bournemouth'a transfer oldu.

Enes Ünal, Premier Lig'e gitti
Yayınlanma:

İspanya'nın Getafe takımında forma giyen milli futbolcu Enes Ünal, yaklaşık 7 aylık bir sakatlık sürecinin ardından İngiltere'nin Bournemouth Kulübü'ne transfer oldu.

Getafe Kulüp Başkanı Angel Torres, bu akşam oynanan Real Madrid maçı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Enes Ünal'ın sezon sonuna kadar Bournemouth'a satın alma opsiyonuyla kiralandığını duyurdu.

İspanyol basını, Bournemouth'un Enes Ünal için zorunlu satın alma opsiyonunu kullanmak zorunda olduğunu ve transfer bedelinin 16,5 milyon avro olarak belirlendiğini iddia etti.

Enes Ünal, Bournemouth'a transferi nedeniyle Getafe'nin bu akşam Real Madrid ile oynadığı maç kadrosunda yer almadı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Bournemouth'un teknik direktörlüğünü İspanyol Andoni Iraola üstleniyor.

26 yaşındaki Enes Ünal, forvet pozisyonunda görev yapmaktadır. Bursaspor'daki kariyerinin ardından Manchester City tarafından transfer edilen futbolcu, burada şans bulamayarak Belçika'nın Genk, Hollanda'nın Breda ve Twente takımlarında kiralık olarak forma giydi. Daha sonra bonservisiyle İspanya'nın Villarreal ekibine transfer olan Enes Ünal, sonraki sezonlarda Levante ve Valladolid'e kiralandı.

2020 yılında Getafe'ye transfer olan Enes Ünal, Mayıs 2023'te sağ diz çapraz bağlarından ameliyat geçirdikten sonra sahalardan uzak kalmıştı. Bu sezon, milli futbolcu sadece biri ilk 11'de olmak üzere toplamda 3 maçta forma giydi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.