Erkan Teber: ‘Türkiye bize destek olmadı’ haberi

Avrupa Ağır Siklet Boks Şampiyonu Erkan Teber, Almanya'da sporculara çok önem verildiğini belirterek, "Türk Milli Takımı bana teklif yaptı, ben de kabul ettim. İki hafta geçmesine rağmen gelen olmadı. Bende Alman Milli Takımı'nın teklifini kabul ettim. Tü

Erkan Teber: ‘Türkiye bize destek olmadı’ haberi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa Ağır Siklet Boks Şampiyonu Erkan Teber, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Haziran ayındaki boks maçına hazırlandığını söyleyen Teber, "Yaklaşık 8-9 kilo zayıflamam gerek. Yeni antrenörüm Oktay Urkal ile birlikte yoğun çalışıyorum. Kendisi Alman Milli Takımı için çalıştı ve Avrupa Şampiyonu olmuştu" şeklinde konuştu.

"ANTHONY JOSHUA BENİMLE DÖVÜŞMEK İSTEMEDİ"
Şu anki rakibinin daha belli olmadığını belirten Erkan Teber, "Anthony Joshua'a sorduk. Fakat bana karşı dövüşmek istemedi. Daha önce David Price'a karşı dövüştüm ve ikinci round sonunda yendim" diye konuştu.

"YAŞIM AĞIR SİKLET İÇİN GAYET NORMAL"
Yaşının ağır siklet için gayet normal olduğunu ifade eden şampiyon boksör, "33 yaşındayım ve uğraştığım spor için gayet normal. Kliçko 40 yaşında olmasına rağmen yine de dünya şampiyonu olabilir. Ben de çalışmalarımı sadece Almanya'da yapıyorum. Kondisyonumuz için koşu, halter ağırlıklı çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda ise boks tekniklerini çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

"ALMANYA'DA SPORCULARA ÖNEM VERİYORLAR"
Almanya'daki Türk sporcuların Alman Milli Takımı için çalışmasının sebebini sorması üzerine Teber, şöyle cevap verdi:
"Almanya'da sporculara çok çok önem veriyorlar. Maalesef Türkiye'de sporculara Almanya'daki kadar önem verilmiyor. Örneğin zamanında Türk Milli Takımı bana teklif yaptı, ben de kabul ettim. İki hafta geçmesine rağmen gelen olmadı. Bende Alman Milli Takımı'nın teklifini kabul ettim. Türkiye'de bize destek çıkmadılar" dedi.

"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"
Gerçek hedefine henüz ulaşamadığını vurgulayan Teber, "Bir hedefim var. O da dünya şampiyonluğu. 4-5 tane kemer kazandım. Avrupa şampiyonu oldum. Şu an bir tane kemer eksik o da dünya şampiyonluğu" açıklamalarını yaptı. 

DOĞAN GÜNDOĞDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.