Eroğlu: Gençleri görünce umudumuz artıyor

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu millİ güreşçi Yaşar Doğu, Gazetemiz Yazarı Bahattin Demiray’ında katıldığı ölümünün 61 yılında kabri başında dualarla anıldı.

Eroğlu: Gençleri görünce umudumuz artıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu millİ güreşçi Yaşar Doğu, Gazetemiz Yazarı Bahattin Demiray’ında katıldığı ölümünün 61 yılında kabri başında dualarla anıldı. Anma törenine Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Prof. Dr. Gazanfer Doğu'nun yanı sıra güreş camiasından çok sayıda isim katıldı. Düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı ardından konuşmalara geçildi.

EVİ MÜZE OLACAK

Törende ilk sözü alan Prof. Dr. Gazanfer Doğu yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Bugün 61. kez andığımız babamın ölüm yıl dönümünde bu sefer ayrı bir heyecan duyuyorum. Önceki yıllar teori olarak konuştuğumuz bir şey bu yıl gerçek oldu. Sayın federasyon başkanımız Şeref Eroğlu beyinde içinde bulunduğu çalışma grubu toplantımızı resmen gerçekleştirdik. 1948 Londra olimpiyatlarından sonra babama ödenen ödül parası ile aldığı ev artık Yaşar Doğu Anı Evi ve Türk Güreş Müzesi olacak. İkinci güzel haberim ise çok kıymetli yazarımız Fatih Türkoğlu, Yaşar Doğu’nun hayatını roman olarak kaleme alacak” dedi.

yasar-dogu-2.jpg

SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye güreş federasyonu başkanı Şeref Eroğlu da Yaşar Doğu'nun bir efsane olduğunu belirterek, “Bugün 61. Sene-i devriyesi ile andığımız hocamız için ne desek az. Allah mekânını cennet eylesin. Biz söylüyoruz güreş ve Türk sporu kendi değerleri ile yücelecektir. Kendi değerlerimize, ebediyete kavuşmuş büyüklerimize hem de şu anda aramızda olanlara değer vermek sahip çıkmak sorundayız” dedi.

UMUDUM GİDEREK ARTIYOR

“Gençleri görünce umudumuz artıyor. Bu bayrak yere düşmeyecek. Burada bulunan gençler geleceğin Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olacaklar. Büyük güreş ailesi olarak bundan sonraki yıllarda sayımızı çoğaltacağız” diyen Başkan Eroğlu, “Hocamız bizim için çok kıymetliydi Muhammet Ali’nin bir sözü var diyor ki; 'Kazandığı başarılar bir şampiyonu, şampiyon yapar ama karakteri efsane yapar' Eğer biz bugün buradaysak hocamız bıraktığı mirastan dolayıdır. Milletimiz içinde bulunduğu zor şartlarda Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonu olmuş ve olduktan sonra sembol bir isim olmuştur. Hep veren bir insan olmuş. Takdir edersiniz ki başarılı insanlar almayı seviyor ama başarılı ve iyi insanlar aldıklarından çok vermeyi bilenlerdir. Hocamızda bu anlamda bizim hepimizin idolüdür” şeklinde konuştu.

BAYRAK YERE DÜŞMEYECEK

Anma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy ise yaptığı konuşmada, “Rahmetli yaşar doğu sadece güreşteki başarılarından dolayı değil, hayatı, babalığı, örnek kişiliği ve ahlakı hepsini iç içe koyduğumuzda ortaya bir efsane çıkıyor. Hepimizin örnek aldığı ve alacağı bir kişi olarak hayatımızda yer alıyor. Sayın Federasyon Başkanımızın da dediği gibi bayrağı yere düşürmemek lazım. Güreş bizim lokomotif sporumuz. Biz olimpiyatlarda aldığımız madalyaları hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Güreş çok daha iyi yerlerde olmalı Türklerin mayasında güreş var. Tekrar Yaşar Doğu hocamız mekânı cennet olsun Allah rahmet eylesin" şekilde konuştu.

yasar-dogu-22.jpg

GENÇLER ÖRNEK ALSIN

Anadolu gazetesi yazarımız Bahattin Demiray’da yaptığı kısa açıklamada, “Efsane güreşçi Yaşar Doğu'yu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun. Yaşar Doğu şampiyonlar gençlerimize örnek olmaya ve onlara yol göstermeye devam edecektir. Gençlerimizi eski pehlivanları kendilerine örnek aldıkları sürece başarılı olmamaları için bir neden ve onlar geleceğin şampiyonları olarak Türk milletini gururlandırmaya, şerefli Türk Bayrağını bütün dünyada dalgalandırmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.