Eski futbolcu görevini bıraktı… Tugay Kerimoğlu neden istifa etti?

Galatasaray’ın eski kaptanlarından futbol yorumcusu Tugay Kerimoğlu, beIN Sports’daki görevinden istifa etti…

Eski futbolcu görevini bıraktı… Tugay Kerimoğlu neden istifa etti?
Yayınlanma:

HABER MERKEZİ

Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’ta yorumculuk yapan Tugay Kerimoğlu, görevinden ayrıldı. Galatasaray ve Türk Milli Takımı’nda yıldızı parlayan, futbolunun ikinci baharında ise İngiltere’de Blackburn Rovers formasıyla adını dünyaya duyuran Tugay Kerimoğlu, yorumları ile dikkat çekiyordu.

TUGAY KERİMOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ? TUGAY KERİMOĞLU KİMDİR? TUGAY KERİMOĞLU HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Yayınları ve yorumları ile zaman zaman gündeme gelen beIN Sports’ta ayrılıklar sürüyor. Program sunucularından Murat Caner’in ardından şimdi de önemli bir ismin ayrıldığı iddia edildi.

Eski futbolcu Tugay Kerimoğlu, beIN Sports’ta yorumculuk yapıyordu. Galatasaray’ın ve Blackburn Rovers’ın efsaneleri arasına adını yazdıran Tugay Kerimoğlu’nun kurum içinde yaşanan adaletsizlikten rahatsız olup ayrıldığı iddia edildi. YouTube’dan yayın yapan Haluk Yürekli, ayrılıkla ilgili olarak, “Tugay Kerimoğlu beIN’deki adaletsizliğe dayanamadı ve istifa etti. Kerimoğlu, ‘futbol konuşalım deniyor; benim dışımda herkes futbolun dışına çıkıyor. Burada Galatasaray’ın hakları gaspediliyor’ diyerek istifasını sundu” diye konuştu.

ESKİ FUTBOLCU TUGAY KERİMOĞLU KİMDİR?

Tugay Kerimoğlu, 1970’de Trabzon’da doğdu. Futbola Galatasaray altyapısında başladı. 1987-88 sezonunda Jupp Derwall tarafından A takım kadrosuna yükseltilen Tugay Kerimoğlu, sezon başında Almanya kampına katıldı. Teknik direktör Mustafa Denizli tarafından ligde ve Avrupa kupalarında ilk 16’ya alınan Tugay’ın ligdeki ilk maçı 12 Eylül 1987’de Çaykur Rizespor maçıdır. Lig şampiyonlukları dışında Tugay, birçok kupaya da sahip oldu. Avrupa kariyerine 2000 yılında İskoç kulübü Rangers’a transfer olarak başladı. 22 Ocak 2000’de Aberdeen FC karşısında alınan 5-0’lık galibiyet ile Rangers macerasına başladı. 18 Mart 2000’de Motherwell FC’ye Avrupa kariyerindeki ilk golünü penaltıyla atan Tugay Kerimoğlu, sezon sonunda İskoçya şampiyonu oldu.

Tugay Kerimoğlu, 2001 yılında 2009 yılına kadar İngiltere’nin Blackburn Rovers takımında forma giymiştir. Tugay’ın Blackburn Rovers’a transfer eden, bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran İskoç teknik adam Graeme Souness oldu. Blackburn’deki ilk golünü West Ham United’ı 7-1 yendikleri maçta atan Tugay Kerimoğlu, kulüp tarihinin en çok sevilen isimlerinden biri olmayı başardı.

TUGAY KERİMOĞU HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

-1987-1999 Galatasaray

-1999-2001 Rangers

-2001-2009 Blackburn Rovers

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.