Estetik ameliyatlar yazın da yapılabiliyor

Toplumda yaz aylarında estetik ameliyat yapılamayacağına dair yanlış bir inanış var. Gelişen teknoloji ve hastanın operasyon sonrası kendini doğru koruması yazın da estetik operasyonları mümkün kılıyor

Estetik ameliyatlar yazın da yapılabiliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Plastik Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer, yaz aylarında da rahatlıkla estetik operasyonlar yapılabildiği söyledi ve bu operasyonlarla ilgili bilgiler verdi.
                                    
Prof. Dr. Reha Yavuzer "Meme büyütme operasyonlarının yaz tatiline çıkmadan sadece 3 hafta önce yapılması yeterli, operasyon çok küçük kesilerden yapıldığı için daha hızlı bir iyileşme ve toparlanma süreci oluyor. Hasta iki hafta içerisinde güneşlenmemek şartıyla denize girebiliyor, güneşlenebilmek ve her türlü sporu yapabilmek için ise bir ayı tamamlamak gerekir"dedi.

Meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatlarınınsa yaz tatilinden en az 1 ay öncesinde yapılması gerektiğini söyleyen Yavuzer, günlük yaşantıya ameliyattan 1-3 gün sonra dönmenin mümkün olduğunu ancak ameliyat izlerinin solmaya başlaması ve meme şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulduğunu, rahat mayo giymek ve güneşlenebilmek için ise en azından bir aya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

'BURUN ESTETİĞİNDEN SONRA SUYA ATLAMAK İÇİN 2 AY BEKLEYİN'

Estetik burun ameliyatlarının yaz tatilinden 1 ay önce yapılmasının yeterli olduğunu, iyileşmenin aslında her ameliyatta 1,5-2 yıla kadar uzadığını ancak 2-3 aylık periyod tamamlandıktan sonra burnun son şekline yakın bir hal aldığını söyleyen Yavuzer, operasyondan bir ay sonra güneş gözlüğü kullanılabildiğini iletti.  Yavuzer, "Dalış veya balıklama suya atlamak için ise 2 ayı beklemek doğru olur" dedi.

Yağ enjeksiyonlarının yaz tatilinden 3 hafta öncesine kadar yapılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Reha Yavuzer, liposuction ameliyatlarının aynı yaz sonucunu görmek için yaz tatilinden 2-3 ay önce, karın germe ameliyatlarınınsa yine 2 ay önce yapılması gerektiğini vurguladı. Yavuzer ayrıca estetik göz kapağı ameliyatlarının eğer hem alt göz kapağı (göz altı torbaları) hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa 2 ay önceden sadece üst göz kapağı yapılacaksa bu takdirde yaz tatilinden sadece 3 hafta önce yapılmasının yeterli olduğunu sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.