EURO 2016 tatbikatı!

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesi, güvenlik önlemleri kapsamında terör saldırısı tatbikatı yapıldı.

EURO 2016 tatbikatı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa’da yaşanan terör saldırıları nedeniyle EURO 2016 öncesi güvenlik önlemlerini artıran Fransa, şampiyona sürecinde terör saldırısı olasılıklarına karşı tatbikatlar düzenledi. Tatbikatların ilki, Fransa’nın güneyindeki Nimes kentinde yapıldı. Her maç öncesi seyircilerin toplanmak zorunda olduğu ve çok sıkı kontrol altında tutulacak “Fan-Zone” bölgelerinde gerçekleştirilen kimyasal saldırı tatbikatı, daha sonra Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün de katılması ile bir kez daha tekrarlandı. Ülkede bir kimyasal saldırı tatbikatı da Saint Etienne kentinde gerçekleştirildi. Emniyet güçleri ve ilkyardım görevlileri arasındaki iletişim ve koordinasyonun denendiği Saint Etienne tatbikatına yaklaşık 450 figüran katıldı. Diğer bir tatbikat da Bordeaux kentinde yapıldı. Bordeaux Stadı’nın çevresinde yapılan bu tatbikatta ise, Paris’te yaşanan terör saldırılarına benzer bir olayın gerçekleşmesi durumunda yapılacaklar ele alındı. Bordeaux Stadı’nda yapılan tatbikata da, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Sağlık Bakanı Marisol Touraine katıldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran – 10 Temmuz tarihlerinde Fransa’nın 10 farklı kentindeki statlarda yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.