EURO 2024'te kimler var? | Arnavutluk, ölüm grubunda mucize peşinde

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz yeni seriye devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz edeceğimiz seride bugünkü takımımız B Grubunda mucize arayan 'Kartal' Arnavutluk...

EURO 2024'te kimler var? | Arnavutluk, ölüm grubunda mucize peşinde
Yayınlanma:

Arnavutluk Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ikinci kez katılmaya hak kazandı. B Grubu'nda İspanya, İtalya ve Hırvatistan ile mücadele edecek olan kırmızı-siyahlılar, turnuvada büyük bir sürpriz yapmayı hedefliyor.

POLONYA VE ÇEKYA ÖNÜNDE LİDER

EURO 2024 elemelerinde Polonya ve Çekya gibi güçlü takımlarla aynı grupta yer alan Arnavutluk, büyük bir başarıya imza atarak grubunu lider tamamladı. Brezilyalı teknik adam Sylvinho yönetiminde elemelerdeki ilk maçını deplasmanda Polonya'ya karşı kaybeden Arnavutluk, daha sonra oynadığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden takım, 15 puan toplayarak şampiyonaya lider olarak katılma hakkını kazandı. Elemeler boyunca 12 gol atan Arnavutluk, kalesinde sadece 4 gol gördü.

Arnavutluk'un elemelerde aldığı sonuçlar şöyle:

  • Polonya 1-0 Arnavutluk
  • Arnavutluk 2-0 Moldova
  • Faroe Adaları 1-3 Arnavutluk
  • Çekya 1-1 Arnavutluk
  • Arnavutluk 2-0 Polonya
  • Arnavutluk 3-0 Çekya
  • Moldova 1-1 Arnavutluk
  • Arnavutluk 0-0 Faroe Adaları

Öne Çıkan Oyuncular

Arnavutluk Milli Takımı, kadrosunda Türkiye'de futbol oynayan bazı tanıdık isimleri barındırıyor. Inter'den Kristjan Asllani ve Fulham'da kiralık oynayan Chelsea oyuncusu Armando Broja, takımın en değerli oyuncuları arasında yer alıyor. Ayrıca gol yollarında Güney Kore'nin Gwangju ekibinde oynayan Jasir Asani de elemelerde dikkat çekmişti. Deneyimli bek Elseid Hysaj da tecrübesiyle takıma katkı yapacak.

Bu oyuncuların yanı sıra, Beşiktaş'ta forma giyen Ernest Muçi ve Sivasspor'un golcüsü Rey Manaj, milli takımları adına turnuvada sahne alacak. Süper Lig'i kasıp kavuran Manaj bu sezon 18 gol 3 asist ile oynadı. Muçi ise toplam 51 maça çıktığı 2023-2024 sezonunda 13 gol 2 asistlik katkı yaptı. Bu ikilinin uyumu Arnavutluk'un hücum performansında belirleyici olacak.

Kadro

Arnavutluk Milli Takımı'nın geniş kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

  • Kaleciler: Etrit Berisha (Empoli), Thomas Strakosha (Brentford), Elhan Kastrati (Cittadella), Simon Simoni (Eintracht Frankfurt)
  • Savunma: Berat Gjimshiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Lazio), Ivan Balliu (Rayo Vallecano), Ardian Ismajli (Empoli), Arlind Ajeti (Cluj), Naser Aliji (Voluntari), Mario Mitaj (Lokomotiv Moskova), Enea Mihaj (Famalicao), Marash Kumbulla (Sassuolo)
  • Orta Saha: Amir Abrashi (Grasshopper), Kristjan Asllani (Inter), Nedim Bajrami (Sassuolo), Medon Berisha (Lecce), Klaus Gjasula (Darmstadt), Qazim Laçi (Sparta Prag), Ernest Muçi (Beşiktaş), Ylber Ramadani (Lecce)
  • Forvet: Jasir Asani (Gwangju), Armando Broja (Fulham/Chelsea), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Arber Hoxha (Dinamo Zagreb), Rey Manaj (Sivasspor), Taulant Seferi (Baniyas)

Turnuva Geçmişi

Arnavutluk, Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilk kez 2016 yılında katılmıştı. O turnuvada İsviçre ve Fransa'ya yenilen Arnavutluk, Romanya'yı 1-0 yenmiş ve grubunu 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 3. sırada tamamlamıştı. Söz konusu maçlarda 1 gol atan ekip, kalesinde 3 gol görmüştü.

Maç Takvimi

Arnavutluk'un EURO 2024 B Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

  • 15 Haziran: 22.00 İtalya-Arnavutluk
  • 19 Haziran: 16.00 Hırvatistan-Arnavutluk
  • 24 Haziran: 22.00 Arnavutluk-İspanya

Arnavutluk, güçlü rakipleri karşısında zorlu bir mücadele verecek. Ancak, genç ve dinamik kadrosuyla sürpriz yapma potansiyeline sahip olan kırmızı-siyahlılar, EURO 2024'teölüm grubu olarak adlandırılan B Grubundan çıkmaya çalışacak.

DE BİASİ İLE EURO 2016, E. REJA İLE KIL PAYI KAÇAN DÜNYA KUPASI

Arnavutluk'ta 2011-2017 yılları arasında 6 sene takımın başında olan Giovanni De Biasi, 51 resmi maçta 19 galibiyet 20 mağlubiyet almış ve Arnavutluk'u EURO 2016 ile ilk kez büyük bir turnuvaya dahil etmişti. Ardından Eduardo Reja'yı takımın başına geçiren ve deneyimli teknik adamla da 3 senede 37 maça çıkan Arnavutluk, Uluslar Ligi'nde Lig C'den Lig B'ye yükselmiş ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde 18 puanla Polonya'nın 2 puan gerisinde kalarak Dünya Kupası'nı kaçırmıştı.

ARNAVUTLUK SYLVİNHO İLE ZOR KAYBEDİYOR ZOR GOL YİYOR

Ardından Sylvinho ile EURO 2024 elemelerinde harikalar yaratan ve sadece Romanya'ya yenilerek lider olarak EURO 2024'e katılım sağlayan Arnavutluk Sylvinho ile hazırlık maçlarında da Şili ve İsveç'e yenildi. Yeni teknik adamıyla 13 maçta 3 kez yenilen Arnavutluk 6 galibiyet alırken 20 gol attı ve sadece 9 gol yedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.