Evde Turşu Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan turşunun nasıl yapılması gerektiğinin püf noktaları haberimizde.

Evde Turşu Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Özellikle kışın soframızdan eksik etmek istemediğimiz turşu yapmasını da iyi bilmeli. Peki kış aylarında keyifle tüketeceğimiz lezzetli turşular yapmanın püf noktaları nelerdir? Nelere dikkat etmeliyiz? İşte turşunun yapım aşamaları!

KARIŞIK TURŞU YAPIMI İÇİN MALZEMELER

4 adet acur

3 adet havuç

5-6 adet sivribiber

2-3 baş sarımsak

5-6 adet yeşil domates

4-5 adet kırmızı domates

1 adet küçük lahana

1 adet kereviz sapı ve yaprağı

1/2 demet maydanoz

1 çay bardağı kaya tuzu

1 çorba kaşığı limon tuzu

1 çorba kaşığı şeker

1/2 su bardağı sirke

1 adet aspirin

1/2 fincan sıvı yağ,

Karışık turşu tarifi hazırlanışı:

Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın.Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın.Kavanozun dibine acurları yerleştirin.Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza yerleştirin. Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın.Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın.Kavanoza bu suyu dökün.Üstüne de küf yapmaması için sıvı yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.

Turşunun suyunu içme suyundan hazırlamalısınız. Böylece tüm kış turşunuzu gönül rahatlığıyla tüketebilir, turşu suyunu da doya doya içebilirsiniz.

Sofra tuzu ince ve narin yapısı itibariyle turşu yapımına uygun değildir. Turşu da kaya tuzu (iri tuz) kullanılır.

Mide hassasiyetiniz varsa sirke yerine tabii ki limon suyu kullanabilir ya da az oranda üzüm sirkesini limon tuzu gibi mucizevi bir tatla destekleyebilirsiniz.

Turşu kavanozunun dibine koyacağınız ya da aralara serpiştireceğiniz 8-10 adet nohut, turşuyu çabuk olgunlaştırır.

Sirke, sarımsak, kaya tuzu, nohut gibi içerikler herhangi bir katkı malzemesi kullanmadan turşunun olgunlaşması, tazeliğini koruması ve bozulmaması için yeterlidir.

Seçtiğiniz sebzeleri aralarda boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.


Yenikadin.com

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.