Fenerbahçe derbide tamam mı devam mı? | Beşiktaş şampiyonluğu direkt etki peşinde! | Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde detaylar...

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi bu akşam Ülker Stadyumunda oynanacak. Dev derbi şampiyonluk yarışında önemli bir dönemeç olacak.

Fenerbahçe derbide tamam mı devam mı? | Beşiktaş şampiyonluğu direkt etki peşinde! | Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde detaylar...
Yayınlanma:

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki mücadele, heyecan dolu dakikaları beraberinde getirecek. Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında yarın gerçekleşecek olan derbi, futbolseverleri ekran başına kilitleyecek.

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edecek. Karşılaşmada düdüğü hakem Volkan Bayarslan çalacak.

Sarı-lacivertli ekip, geçen hafta deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında önemli bir puan kaybı yaşadı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 2. sırada girdi.

Fenerbahçe'de tek eksik var. Sakatlığı devam eden Jayden Oosterwolde, derbide forma giyemeyecek. Ayrıca, derbi öncesinde 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı kart sınırındaki oyuncular: Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, kart görmeleri durumunda Konya deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

BEŞİKTAŞ DERBİDE ÇIKIŞ ARIYOR

Beşiktaş cephesinde ise eksikler dikkat çekiyor. Sarı kart cezalısı Jonas Svensson'un yanı sıra sakatlıkları nedeniyle Bakhtiyor Zaynutdinov, Serkan Emrecan Terzi ve Tayfur Bingöl, mücadelede forma giyemeyecek. Ancak takıma Semih Kılıçsoy ile Onur Bulut'un dönmesi bekleniyor. Beşiktaş, bu sezon derbilerden puan çıkaramadı ve Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olmuştu.

Teknik sorumlu Serdar Topraktepe yönetimindeki Beşiktaş, Fenerbahçe derbisiyle altıncı maçına çıkacak. Bu sezon Topraktepe yönetiminde oynadığı beş maçtan üçünü kazanan Beşiktaş, birinde berabere kaldı ve birinde mağlup oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki rekabet, Süper Lig'de de sürüyor. İki takım arasındaki lig müsabakalarında şimdiye kadar 135 kez karşılaşıldı ve bu mücadelelerde Fenerbahçe 48 kez galip gelirken, Beşiktaş ise 42 kez sahadan galip ayrıldı. 45 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Toplamda ise her iki takım da 156'şar gol kaydetti.

SON 10 DERBİ NE SÖYLÜYOR?

Son 10 derbi maçının yarısından fazlasında bir galip çıkmadı. 2018-2019 sezonundan bu yana oynanan son 10 derbinin 5'i beraberlikle sonuçlandı. Bu süreçte Beşiktaş 3 kez galip gelirken, Fenerbahçe ise 2 kez rakibini mağlup etmeyi başardı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUK İÇİN...

Derbi öncesi Sivasspor maçında puan kaybeden Fenerbahçe lider Galatasaray'ı takibe kayıpsız devam etmek istiyor. Beşiktaş derbisinde kazanarak umudunu devam ettirmek isteyen Fenerbahçe bu akşam kritik bir virajı geride bırakacak. Ligin son haftalarına girilirken şampiyonluk için sarı-lacivertliler kazanmaktan plan yapmadı.

Beşiktaş ise çalkantılı geçen sezonda taraftarına umut aşılamak adına Fenerbahçe derbisine motive oldu. Siyah-beyazlı ekip Fenerbahçe karşısında kazanarak hem şampiyonluk bilmecesinde rol oynamak hem de kötü giden sezonda teselli bulmanın peşinde...

Derbi karşılaşması saat 19.00'da Ülker Stadyumunda başlayacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.