Fenerbahçe'de 'Parlat-sat' dönemi: 4 isim, 85 milyon avro gelir!

Ali Koç döneminde şampiyonluk yarışında başarılı olamayan Fenerbahçe, transferde ise sükse yapan isimleri Avrupa Liglerine göndermesiyle ön plana çıktı. Parlat-sat stratejisini benimsemeye başlayan Fenerbahçe'de yönetim bu süreçten memnun...

Fenerbahçe'de 'Parlat-sat' dönemi: 4 isim, 85 milyon avro gelir!
Yayınlanma:

HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Fenerbahçe son yıllarda kadrosundaki oyuncuları parlatıp Avrupa'ya satarak adından söz ettiriyor. Sarı-lacivertliler şampiyonluk hasreti çekmeye devam etse de 'parlat-sat' transferleri ile önemli bir bonservis geliri elde etti. Kulübün ekonomisine oldukça olumlu etki eden bu süreçten Ali Koç ve yönetimi de durumdan memnun...

Geçmişte Elvir Baliç gibi isimleri direkt Real Madrid’e gönderen Fenerbahçe uzun süredir ''Gelen Transfer'' kategorisinde adından söz ettiriyordu. Son yıllarda bu tablo değişmişe benziyor.

2018 yılı Haziran ayında Genel Kurul’da Aziz Yıldırım’a karşı başkanlığa seçilen Ali Koç döneminde çalışılan sportif direktörler, teknik direktörler camiaya bir şampiyonluk getiremese de başarılı isimleri Fenerbahçe’ye kazandırmayı bildi.

BAYERN’İN YENİ KULESİ KİM MİN JAE

minjae.jpg

Avrupa’ya Fenerbahçe ile adım atan Güney Koreli yıldız Kim Min Jae kısa sürede adını tüm Avrupa’nın öğrendiği bir isim oldu. BJ Guoan’dan Fenerbahçe’ye gelen genç oyuncu daha önce ülkesi ve Çin haricinde bir ülkede forma giymemişti.

Fenerbahçe’den 18 Milyon Avro’ya Napoli’ye transfer olan başarılı stoper şimdi de 50 Milyon Avroluk bedelle Bayern Münih’in yolunu tuttu.

MAKEDONYA’NIN YILDIZI ŞİMDİ İTALYA’DA

eljif.jpg

Fenerbahçe’ye mütevazı bir Makedon takımından transfer olan Eljif Elmas’ın Avrupa yolculuğu da İstanbul’dan başladı. Rabotnicki takımından 180 Bin Avro gibi bir bedelle gelen Elmas, 16.2 Milyon Avro’ya Napoli’nin yolunu tuttu. Her sezon transfer gündeminde adından söz ettiren genç oyuncu İtalyan ekibinin değişilmezlerinden olmayı başardı.

Yaz transfer döneminde Avrupa’nın dev kulüpleri yine Napoli’nin kapısını Eljif Elmas için çalacak.

KOSOVA’NIN FENERBAHÇELİ GOLCÜSÜ LA LIGA’DA

muriqi.jpg

Ülkemizde Eskişehirspor ile antrenmanlara çıkarak futbol hayatına başlayan Vedat Muriqi daha sonra Giresunspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor’da golleriyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ancak tüm Avrupa’nın dikkatlerini yine Kadıköy’de çekmeyi başardı.

Güçlü fiziği, golcülük sezgileriyle ön plana çıkan Vedat Muriqi, Fenerbahçe’yi sırtlayan isimlerden olmuştu.

Galatasaray ile girilen transfer yarışını kazanan Fenerbahçe, Kosovalı golcüyü taraftarı olduğu takıma getirmekte zorlanmamıştı. Attığı gollerin ardından bir anda Avrupalı devlerin radarına giren Vedat Muriqi, 21 Milyon Avro gibi bir bedel karşılığında Lazio’ya transfer oldu.

Lazio’da istediği süreleri alamayan forvet oyuncusu rotasını bu kez İspanya’ya çevirdi. Mallorca’da yeniden kendini bulan Vedat Muriqi milli takımını da sırtlıyor.

ANKARA’DAN MADRİD’E…

ardaguler.jpg

Futbola Gençlerbirliği altyapısından başlayan ve henüz 14-15 yaşlarında Fenerbahçe altyapısına kazandırılan Arda Güler, Fenerbahçe tedrisatının Avrupa’ya son yolcusu oldu.

20 Milyon Avro bonservis ve 10 Milyon Avroluk bonuslarla yaklaşık 30 Milyon Avro karşılığında Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, Ali Koç’un en büyük transfer yatırımlarından oldu.

Bugünlerde Ancelotti’yi kendine hayran bırakmakla meşgul olan Arda, tüm dünyanın da dilinde. Fenerbahçeliliği ve Alex hayranlığı ile Fenerbahçe taraftarının gözbebeği olan Arda Güler’den milli takımımız da çok şey bekliyor.

Yeni Messi yakıştırmaları yapan 18’lik yıldız da yolu Kadıköy’den geçen diğer isimler gibi Avrupa’nın transfer gündemini her yaz meşgul etmeye devam edeceğe benziyor.

Veriler Tansfermarkt’tan alınmıştır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.