Fenerbahçe’den 24 yıl sonra bir ilk!

Kardemir Karabükspor’u deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon dış sahada Kadıköy’den daha fazla puan topladı. Sarı-lacivertlier, en son 1992-1993 sezonunda deplasmanda daha fazla puan toplamıştı.

Fenerbahçe’den 24 yıl sonra bir ilk!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Robin van Persie’nin golüyle Karabükspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe, bu sezon dış sahadaki 7 galibiyetine imza attı. Aldığı 3 puanla bu sezonki deplasman puanını 24’e çıkaran sarı-lacivertli takım, sahasında topladığı puanı da geçti. Kadıköy’de oynanan karşılaşmalarda 13 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgiyle 23 puan elde eden Fenerbahçe, deplasman maçlarında ise 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 24 puan topladı. Fenerbahçe, bu performansıyla 24 yıl sonra bir ilk yaşadı ve dış sahada, evindeki maçlardan daha fazla puan topladı.

18 TAKIMLI SEZONDA İLK KEZ

Fenerbahçe, 1992-1993 sezonunda sahasında oynadığı karşılaşmalarda 24 puan kazanırken, deplasman maçlarında ise hanesine 34 puan yazdırmıştı. Ancak o sezonda ligde 16 takım vardı. Sarı-lacivertliler, 18 takımla mücadele edilen Süper Lig’de ilk kez deplasman maçlarında daha fazla puan toplamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.