Fenerbahçeli basketbolcu Pero Antic, ABD polisinden davacı

Fenerbahçe'de oynayan basketbolcu Pero Antic'in, New York Polis Teşkilatı'na 25 milyon dolar...

Fenerbahçeli basketbolcu Pero Antic, ABD polisinden davacı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Makedon oyuncusu Pero Antic'in, geçen yıl ABD'de yaşadığı bir olay nedeniyle New York Polis Teşkilatı'na (NYPD) 25 milyon dolar tazminat davası açtığı iddia edildi.

ABD merkezli spor kanalı ESPN'in iddiasına göre, Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Antic, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks forması giydiği geçen yılın nisan ayında kendisini göz altına alan New York polisinden "Hatalı göz altı, yasa dışı hapsedilme, darp, iftira, ihmal ve hak ihlali" nedeniyle şikayetçi oldu. 33 yaşındaki basketbolcunun, bu sebeple geçen cuma günü NYPD'ye 25 milyon dolar tazminat davası açtığı öne sürüldü.

Makedon oyuncunun avukatı Alex Spiro, "NYPD, Pero Antic'i yanlış ve uygunsuz bir şekilde göz altına almıştır. Artık bundan sorumlu tutulacaklardır." ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINMIŞLAR

8 Nisan 2015'te gerçekleşen olayda, New York kentindeki bir gece kulübünde eğlenen bir diğer NBA oyuncusu Chris Copeland ve eşi, mekanda bulunan biriyle yaşanan tartışma sonucu bıçakla yaralanmıştı. Polis, saldırganın ardından aynı kulüpte Copeland ile eğlenen Atlanta Hawks oyuncuları Pero Antic ve Thabo Sefolosha'yı da suç mahalline müdahale ettikleri gerekçesiyle göz altına almıştı.

Polisle yaşadığı tartışma sonrası sağ bacağından sakatlanarak 2014-2015 sezonunu kapatan Sefolosha'nın da yüklü bir tazminata davası açacağı ileri sürüldü.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.