Fenerbahçe'nin hedefi Avrupa'da yarı final: Rakip hiç yenemediğimiz Olympiakos

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları bu gece oynanacak. Tek temsilcimiz Fenerbahçe evinde Olympiakos’a karşı tur arayacak.Fenerbahçe, deplasmanda 3-2 yenildiği Yunanistan'ın Olympiakos takımını konuk edecek. İlk maçta 3 as oyuncusunu yedek bırakan Fenerbahçe 3-0 geriden gelerek maçı 3-2’ye getirmeyi başarmıştı. Fenerbahçe’nin turu geçmek için galibiyetten başka şansı yok.

Fenerbahçe'nin hedefi Avrupa'da yarı final: Rakip hiç yenemediğimiz Olympiakos
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

FENERBAHÇE’NİN AVRUPA KUPALARI KARNESİ

Avrupa kupalarında daha önce toplam 269 maça çıkan Fenerbahçe bu maçların 106'sında galibiyet alırken 108 kez yenildi ve 55 maçtan beraberlikle ayrıldı. UEFA Konferans Ligi'nde ise hiç beraberlik almayan Fenerbahçe 11 kez kazandı 6 kez de mağlup oldu.

BU SEZONKİ AVRUPA MACERASI

Fenerbahçe bu sezon ise Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan başladı ve elemelerde 6 maçın tamamını kazandıktan sonra grupta da ilk 3 maçı kazanan Fenerbahçe, grupta toplam 4 galibiyet 2 mağlubiyet aldı ve gruptan lider olarak çıktı.

Ardından Belçika temsilcisi U.S Gilloise'yi deplasmanda 3-0 yenen temsilcimiz ikinci maçta 1-0 yenilerek turu geçti. Olympiakos'a karşı ilk maçta daha iyi oynasa da 3-0 geriye düştüğü maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da ve Süper Ligde hiç 3 maç kazanamama serisi yaşamadı.

Yunan rakibine karşı daha önce 3 kez oynayan Sarı lacivertliler bu maçların tümünü kaybederken temsilcimiz Avrupa’da ön elemeler dışında ilk maçında mağlup olduğu hiçbir elemeyi geçemedi. Fenerbahçe bugün hem Olympiakos karşısındaki ilk galibiyetini hem de mağlup olduktan sonra ilk kez turu geçtiği eşleşmeyi elde etmek istiyor.

FENERBAHÇE EVİNDE BİR KEZ YENİLDİ

Bu sezon Avrupa'da evinde oynadığı ilk 6 maçı kazanan Fenerbahçe sadece turu büyük ölçüde garantilediği U.S Gilloise'ye 1-0 mağlup oldu. Ligde de bu sezon 16 iç saha maçının 12 tanesini kazanan Fenerbahçe 3 kez berabere kalmış sadece Trabzonspor'a mağlup olmuştu.

a.jpg

OLYMPİAKOS MUCİZEYİ BAŞARARAK TUR ATLAMIŞTI

Yunan temsilcisi Olympiakos ise toplam 24 dış saha maçında 5 kez yenildi. 2 ön eleme geçerek katıldığı Avrupa Ligi'nde West Ham ve Freiburg'un gerisinde kalan Olympiakos, Konferans liginde Ferencvaras'u eledikten sonra son 16 turunda evinde Maccabi Tel Aviv'e 4-1 yenildi ve herkes turun gittiğini düşünürken Olympiakos, İsrail deplasmanında normal süresi 4-1 biten maçı uzatmalarda 6-1 kazanarak Fenerbahçe ile eşleşti. Hem Fenerbahçe hem de Olympiakos, uzun yıllardır Avrupa'da başarıya hasret.

Fenerbahçe’yi bu sezon yıldızları sırtlarken Konferans Liginde de Belçikalı yıldız Batshuayi 4 gol 1 asistle en çok gol katkısı veren isim olurken Fred 4 asist, Szymanski de 3 asistle Avrupa kupalarında mücadele etti.

BU İSİMLERE DİKKAT!

Rakip takımda ise Hatayspor formasıyla tanıdığımız El Kaabi, 5’i Konferans Ligi olmak üzere bu sezon 27 gol kaydetti. Fortounis ise toplam 29 gol katkısı yaptı ve Konferans Liginde 2 gol 3 asiste sahip. Fenerbahçe’nin bu isimler dışında Podence, Jovetic ve Masuarus’a dikkat etmesi gerekecek.

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.