Galatasaray Fenerbahçe 0-1 maç özeti

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri haberimizde! Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 1-0 mağluup etti.

Galatasaray Fenerbahçe 0-1 maç özeti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri haberimizde. Galatasaray'ı deplasmanda Josef de Souza'nın golüyle 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, ezeli rakibi karşısında 22 Nisan 2012'den sonra ilk deplasman galibiyetini aldı. Galatasaray karşısında uzun süre oyunu rölantide götüren ve rakibini kendi sahasında kabul eden Fenerbahçe, karşılaşmanın son dakikasında Josef de Souza ile golü bularak sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray karşısında son deplasman galibiyetini 22 Nisan 2012 tarihinde alan Fenerbahçe, 5 yıl sonra rakibini TT Arena'da mağlup etmeyi başardı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

22. dakikada sağ kanattan Sneijder’in kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topla ceza yayı üzerinde buluşan Selçuk’un şutunda meşin yuvarlak kale önünde Kjaer’e çarpan top oyun alanına geri döndü.
24. dakikada Skrtel’in hatasında topla buluşan Yasin’in ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta top kaleci Volkan’dan döndü. Dönen topa ceza sahası sol tarafında Sneijder’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
27. dakikada Bruma’nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk’un ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
34. dakikada sol çaprazdan Lens’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
49. dakikada sağ çaprazdan Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak yakın direğin dibinden auta gitti.
53. dakikada Podolski’nin pasında ceza sahası sol çaprazdan içeriye girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın direğin yanından auta gitti.
71. dakikada Sneijder’in ara pasında ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Rodrigues’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’a çarparak kornere gitti.
74. dakikada Carole’ün pasında sağ kanatta topla buluşan Sabri’nin ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
90+1. dakikada Şener'in sağ taraftan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Josef'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1
90+3. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sneijder'in aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.

Stat: TT Arena
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx
Galatasaray: Muslera xx, Sabri xx, Ahmet xx, Semih xx, Carole xx, Tolga xx (Josue dk. 90 ?), Selçuk xx, Yasin xx (Eren dk. 80 x), Sneijder xx, Bruma xx (Rodrigues dk. 68 x), Podolski xx
Yedekler: Cenk, Linnes, Hakan Balta, De Jong
Teknik Direktör: Igor Tudor
Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Şener xx, Kjaer xx, Skrtel xx, Hasan Ali xx, Mehmet Topal xx, Josef x, Lens x, Alper x (Ozan dk. 90+1 ?), Aatif xx (Volkan Şen dk. 62 x), Van Persie x (Sow dk. 80 x)
Yedekler: Fabiano, İsmail, Neustadter, Salih Uçan
Teknik Direktör: Dick Advocaat
Gol: Josef (dk. 90+1) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Van Persie, Josef, Skrtel, Volkan Demirel (Fenerbahçe)topu taca gönderdi.

Galatasaray tribünlerinden Volkan Demirel'e tepki

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide sarı-kırmızılı taraftarlar maç boyunca Volkan Demirel'e tepki gösterdi. 51. dakikada tribünlerden atılan yabancı bir madde, tecrübeli kalecinin sol bacağına isabet etti.

TT Arena'da oynanan derbide Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe Kaptanı ve kalecisi Volkan Demirel'e maç boyunca tepki gösterdi. Maçın başlamasının ardından tecrübeli file bekçisine olumsuz tezahüratlar yapan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda Volkan Demirel'in koruduğu kaleye yabancı madde yağdırdı. Dakikalar 51'i gösterdiğinde kale vuruşu için hazırlık yapan Volkan, kalenin önüne düşen cisimleri temizlediği sırada tribünlerden tekrar yabancı madde atılmaya başlandı. Atılan bir cisim, Volkan Demirel'in sol bacağına isabet edince Galatasaraylı futbolcular kalenin önüne kadar gelerek taraftarları, yabancı madde atmamaları için uyardı. 

Tolga Ciğerci'nin forması yırtıldı

Galatasaray orta sahasının çalışkan isimlerinden olan Tolga Ciğerci'nin ikinci yarıda forması yırtıldı. Hakem Fırat Aydınus, 75. dakikada Tolga'yı formasını değiştirmesi için kenara gönderdi.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen derbide özellikle orta sahalar mücadeleleriyle dikkat çekti. Sarı-kırmızılı ekibin en çok koşan isimlerinden Tolga Ciğerci'nin ikinci yarıda forması yırtıldı. Dakikalar 75'i gösterdiğinde formasının sol kolu yırtılan Tolga Ciğerci'yi Hakem Fırat Aydınus uyardı ve formasını değiştirmesi için kenara gönderdi.

Podolski, son derbisine çıktı

Japonya’nın Vissel Kobe ekibine transfer olan Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Fenerbahçe maçıyla son derbisine çıktı. 

Sezon sonunda Japonya Ligi takımlarından Vissel Kobe’ye gidecek olan sarı-kırmızılıların Alman yıldızı Lukas Podolski, son derbisine Fenerbahçe karşısında çıktı. TT Arena’da sarı-lacivertliler ile oynanan maçla ile 9. derbisine çıkan Podolski, bu maçlarda 1 gol kaydetti. Alman oyuncunun Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı oynadığı derbi maçları şöyle:

Fenerbahçe 1 - 1 Galatasaray (Spor Toto Süper Lig)
Galatasaray 0 - 0 Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig)
Galatasaray 1 - 0 Fenerbahçe (Türkiye Kupası Final)
Beşiktaş 2 - 1 Galatasaray (Spor Toto Süper Lig)
Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş (Spor Toto Süper Lig)
Fenerbahçe 2 - 0 Galatasaray (Spor Toto Süper Lig)
Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş (Spor Toto Süper Lig)
Beşiktaş 1 - 1 Galatasaray (Süper Kupa Final) 

Derbi kralı Fenerbahçe

Galatasaray deplasmanında kazanan Fenerbahçe, bu sezon derbilerde ve büyük maçlarda rakiplerine boyun eğmedi.
Galatasaray’ı TT Arena’da Josef de Souza’nın golüyle mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon büyük maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Josef de Souza’nın attığı golle rakibini 5 yıl aradan sonra deplasmanda yenmeyi başaran sarı-lacivertli takım, bu sezon rakibiyle oynadığı 2 maçı da kazanmasını bildi. Dick Advocaat’ın ekibi, Galatasaray’ı 2 maçta da yenerken Beşiktaş ile de ligde 0-0 berabere kalıp, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1-0 kazandı. Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından da 3-0’lık galibiyetle dönmüştü. 

TT Arena’da 37 bin 639 seyirci

TT Aren’da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 37 bin 639 biletli seyirci izledi.
Süper Lig’in 28. haftasında TT Arena’da karşılaştığı Galatasaray ile Fenerbahçe maçında bu sezonun en fazla seyircili ikinci maçı oldu. Derbiyi TT Arena’da toplam 37 bin 639 seyirci izledi. Bu sezon TT Arena’daki en yüksek seyircili karşılaşma ise Galatasaray’ın Beşiktaş ile mücadele ettiği maçta yaşandı. Bu maçta ise toplam 38 bin 373 kişi vardı.

Öte yandan mücadeleyi 6 yıl aradan sonra Fenerbahçe taraftarı da sarı-kırmızılıların sahasında izledi. Arena’ya 36 otobüsle gelen sarı-lacivertli taraftarlar, yaklaşık 2 bin kişiyle takımını destekledi. 

5 yıl sonra ilk galibiyet

Galatasaray'ı deplasmanda Josef de Souza'nın golüyle 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, ezeli rakibi karşısında 22 Nisan 2012'den sonra ilk deplasman galibiyetini aldı.  Galatasaray karşısında uzun süre oyunu rölantide götüren ve rakibini kendi sahasında kabul eden Fenerbahçe, karşılaşmanın son dakikasında Josef de Souza ile golü bularak sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray karşısında son deplasman galibiyetini 22 Nisan 2012 tarihinde alan Fenerbahçe, 5 yıl sonra rakibini TT Arena'da mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin gözü Devler Ligi'nde

Galatasaray'ı son dakika golüyle mağlup etmeyi başaran ve puanını 53'e çıkaran Fenerbahçe, gözünü lig ikinciliğine dikti. Advocaat'ın ekibi, Medipol Başakşehir'le arasındaki puan farkını 4'e indirdi. 

Galatasaray'ı son dakika golüyle mağlup eden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi hedefine doğru ilerliyor. Medipol Başakşehir'in Rizespor deplasmanında berabere kalarak 2 puan bırakmasının ardından, Galatasaray'ı yenerek puanını 53'e çıkaran Fenerbahçe, 2. sırayla arasındaki farkı da 4 puana kadar indirdi. Önümüzdeki hafta Medipol Başakşehir ile Beşiktaş'ın karşılaşacak olmasını iyi değerlendirmek isteyen sarı-lacivertliler, Rizespor maçında hata yapmak istemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.