Genç Kolej fırsat tepti

Basketbol Gençler Ligi B Grubu 2. maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden TED Ankara Kolejliler Genç Erkek Basketbol Takımı mücadeleden 79-71 mağlup ayrıldı.

Genç Kolej fırsat tepti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Basketbol Gençler Ligi B Grubu 2. maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden TED Ankara Kolejliler Genç Erkek Basketbol Takımı mücadeleden 79-71 mağlup ayrıldı. Ligin ilk haftasında Bahçeşehir Okulları'nı konuk eden Kolejliler bu maçtan 85-68 galip ayrılarak lige iyi bir başlangıç yapmıştı.

BÜYÜK ÇEKİŞME

TED Üniversitesi Prof. Dr. Rüştü Yüce Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Halil Baldemir, Taylan kaya ve Muhammed Turp üçlüsü yönetti. İlk üç periyodu büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelenin final periyodunda basit top kayıpları yapan TED Ankara Kolejliler Genç Takımı sahadan mağlup ayrıldı. İki takımın mücadelesini izlemeye gelen çok sayıda Kolejli taraftar takımlarına tezahüratları ile destek oldular.

DEVRE KARŞIYAKA’NIN

İlk çeyreğe iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. Ev sahibi TED Ankara Kolejliler hızlı hücumlarla sayı bulurken deplasman temsilcisi Karşıyaka ise üç sayılık atışlardaki yüzdesi ile oyunda kaldı. Bu çeyrekte iki ekipte kolay sayı bulmakta zorlanırken devre 24-24 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyreğe iyi başlayan Pınar Karşıyaka Genç Erkek Basketbol Takımı oldu. Yeşil beyazlılar aldıkları savunma ribauntları sonrası buldukları turnikelerle aradaki farkı 6 sayıya çıkarıp devreyi de 42-36 önde kapattı.

KOLEJ FARKI KAPATTI

Üçüncü çeyreğe bu kez iyi başlayan ev sahibi TED Ankara Kolejliler oldu. Aradaki 6 sayı farkı kapatan ev sahibi ekip üç sayı ile öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı. Pota altından Emir Büyükhanlı ile sayılar bulan Kolejliler oyuna dengeyi getirmesine karşın bu periyodu 53-54 geride kapattı. Final periyodunda büyük çekişme yaşandı. Karşıyaka iyi savunma yapıp Kolejlilere kolay sayı fırsatı vermeyip buna karşın bulduğu hızlı hücum sayıları ile farkı açıp zorlu mücadeleden 79-71 galip ayrılmasını bildi.

SAYILARIN DAĞILIMI

Bu maçta TED Ankara Kolejliler’de Ata Turgut 9, Efe Ceran 9, Emir Büyükhanlı 18, Yusuf Efe Bayar 2, Mertali Dalgalı 15, Alperen Ercan 2 ve Abdullah Güçlü 16 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar. Öte yandan zorlu mücadeleyi kazanan deplasman temsilcisi Pınar Karşıyaka’da ise Berkay Çıvgın 9, İnanç Mert Hotamış 15, Ali Efe Barış 14, Ömer Ayaz 3, Hakan Çakır 4, Emir Pişkin 7, Batış Levent Ünlü 7 ve Mehmet Ahmet Acar 20 sayı ile takımlarının galibiyetine katkıda bulundular.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.