Gençler 1 puanı kaptı

Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği deplasmanda BtcTürk Yeni Malatyasor’un konuğu oldu. İki takımında birer şutunun direkten döndüğü zorlu maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Gençler 1 puanı kaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği Süper Lig Cemil Usta Sezonunun 30. haftasında deplasmanda BtcTürk Yeni Malatyaspor’un konuğu oldu. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan ve iki takımında birer şutunun direkten döndüğü maçtan gol sesi çıkmadı zevkli ve heyecanlı başladığı gibi 0-0 sona ererken iki takımda birer puanla sahadan ayrıldı. Başkent ekibi aldığı bir puanla bir nebze olsun rahat bir nefes alırken ev sahibi sarı kırmızılılar tehlikeli bölgeden kurtulamadı.

GOL SESİ ÇIKMADI

Süper Lig’de 30. haftasında düşme tehlikesin yakından hisseden BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği Yeni Malatya Stadı’nda Abdulkadir Bitigen, Volkan Ahmet Narinç ve Mustafa Savranlar hakem üçlüsünün yönettiği maçta karşı karşıya geldi. Ateş hattındaki iki takımın kıran kırana mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Mücadelenin ilk yarısında iki ekipte istedikleri oyunu sahaya yansıtamayınca devre başladığı gibi 0-0 sona erdi.

DİREKLERE TAKILDILAR

İkinci yarının daha heyecanlı ve daha zevkli olduğu doksan dakika sonunda BtcTürk Yeni Malatyaspor 4, Gençlerbirliği ise 8 şutla rakip kalede gol ararken iki takımın birer şutu direklere takıldı. İki ekibin doksan dakika boyunca birer şutu kaleyi buldu. Oyunda daha üstün olan ev sahibi Malatyaspor yüzde 61’le topa sahip olmasına karşın sonuca ulaşamadı. Buna karşılık Başkent temsilcisi de tek ciddi atağında kaleyi bulamadı. Doksan dakika boyunca takımların ortaya koyduğu mücadele üst seviyede olmasına karşın yakaladıkları pozisyonları sonuçlandıramadı.

32 PUANA PÜKSELDİ

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 32 puana yükseltip 12’nici sıraya yükselirken ev sahibi Yeni Malatyaspor ise puanını 29 yapıp maç fazlasıyla 4. Sırada kaldı. Gençlerbirliği’nin galibiyet hasreti 3 maça çıkarken iki takım da kendilerini rahatlatacak üç puanı elde edemedi. Yeni Malatyaspor, 31. haftada deplasmanda zirveden kopmak istemeyen Sivasspor’a konuk olacak. Gençlerbirliği ise Avrupa kupası hedefinden uzaklaşmak istemeyen Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

macin-kunyesi-007.png                 macin-kunyesi1-005.png

MAÇIN KÜNYESİ

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen, Volkan Ahmet Narinç, Mustafa Savranlar

BtcTurk YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Mina, Hadebe, Karim Hafez, Donald (Dk. 87 Walter), Murat Yıldırım (Dk. 75 Kjartansson), Ndayishimiye (Dk. 46 Robin Yalçın), Acquah, Fofana (Dk. 87 Ahmed Ildız), Umut Bulut

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt, Erdem Özgenç, Flavio, Toure, Halil İbrahim Pehlivan, Baiano, Berat Ayberk Özdemir (Dk. 90+6 Polomat), Sefa Yılmaz (Dk. 90 Sami Gökhan Altıparmak), Ayite (Dk. 76 Seuntjens), Candeias, Stancu

SARI KARTLAR: Dk. 18 Ndayishimiye, Dk. 18 Murat Yıldırım, Dk. 57 Mina, Dk. 59 Umut Bulut, Dk. 63 Chebake (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 60 Sefa Yılmaz, Dk. 90+1 Berat Ayberk Özdemir (Gençlerbirliği)

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.