Gençler ateşle oynuyor

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasında oynanan sahasında Altaş Denizlispor ile 0-0 berabere kalarak ligde kalma yolunda büyük yara aldı.

Gençler ateşle oynuyor
Yayınlanma:

Gençlerbirliği, hafta içi mesaisinde Spor Toto 1.Lig'in 25. haftasında evinde Altaş Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı 0-0 sona ererken her iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı. Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Mehmet Türkmen, Serhat Sağır ve Egemen Savran hakem üçlüsü yönetti. Gençlerbirliği’nin daha atak bir futbol sergilediği ikinci yarıdan da gol sesi çıkmayınca iki takım birer puana razı oldu.

HAKEM ÇOK KÖTÜYDÜ

Doksan dakikası kısır bir futbola sahne olan mücadelede Gençlerbirliği yakaladığı net gol pozisyonlarını cömertçe harcayınca ligde kalma yolunda çok önemli bir üç puandan oldu. Öte yandan özellikle maçın orta hakemi Mehmet Türkmen verdiği ve vermediği faul kararlarının yanı sıra Denizlispor’lu oyuncuların sert müdahalelerine sessiz kalarak kırmızı kartını bir türlü çıkarmadı.

Gençlerbirliği bu beraberliğin ardından puanını 17’ye çıkarıp haftayı 16’ıncı sırada kapatırken, Altaş Denizlispor da yine 17 puan ve averajla 17’inci sırada kaldı. Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in 26’ıncı haftasını maç yapmadan BAY geçerken, Altaş Denizlispor ise 12 Mart Pazar akşamı sahasında yine kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Erzurumspor Futbol Kulübü’nü konuk edecek.

genclerbirligi-21.jpg

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Ligde kalma mücadelesin yakından ilgilendiren maçta Gençlerbirliği ile Altaş Denizlispor, Eryaman Stadı’nda karşılaştı. İlk yarının en ciddi atağını Başkent ekibi 15’inci dakikada yakaladı. Bu dakika içinde kendi yarı sahasında orta sahaya ilerleyen kaleci Hüseyin Altıntaş’ın hatalı pasında topla buluşan Erkan Eyibil, kalecinin önde olduğunu görerek kendi yarı sahasında aşırtma bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak kale direği yanından auta çıktı. İlk yarıda iki takımda gol kaydına muvaffak olamayınca devre başladığı gibi 0-0 sona erdi.

PUANLARI PAYLAŞTILAR

İkinci yarıda da Gençlerbirliği üstünlüğü altında geçti. Başkent ekibi 53’üncü dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Denizlispor ceza sahası dışında kaleyi gören Erkan Eyibil’in sert şutu az farkla üst kale direğinden dışarı çıktı. Gençlerbirliği 79. dakikada bir kez daha tehlikeli geldi. Bu dakika içinde ceza sahası içinde topla buluşan Souleymane Doukara’nın şutunu kaleci Hüseyin Altıntaş çeldi. İki takımın atakları gol getirmeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona ererken takımlar puanları paylaştı.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Mehmet Türkmen, Serhat Sağır, Egemen Savran

GENÇLERBİRLİĞİ: Nurullah Arslan, Yasin Güreler, Alper Babacan, Uğur Akdemir, Fontaine, Ikic (Torje dk. 86), Ekran Eyibil (Enes Keskin dk. 66), Rodrigues, Mete Demir, Rhasalla (Bangoura dk. 86), Ayovi (Doukara dk. 71)

ALTAŞ DENİZLİSPOR: Hüseyin Altıntaş, Muhammet Özkal, Özer Özdemir, Oğuz Yılmaz, Schwchlen, Gökhan Süzen, Emre Sağlı, Bekir Turaç Böke, Muhammed Gönülaçar, Mustafa Çeçenoğlu, Ömer Şişmanoğlu (Mayi 90+3)

SARI KARTLAR: Rodrigues, Nurullah Aslan, Yasin Güreler, Enes Keskin (Gençlerbirliği), Mustafa Çeçenoğlu (Denizlispor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.