Gençler hakeme takıldı

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 17’inci haftası ve ilk yarısı oynanan maçların ardından sona erdi.

Gençler hakeme takıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği ilk yarının son haftasında deplasmanda şampiyonluk adaylarından Beşiktaş ile Vodefone Park’ta karşı karşıya geldi. Maçın hakemi Fırat Aydınus’un verdiği kararların damga verdiği mücadeleyi ev sahibi siyah beyazlılar 4-1 kazanarak devreyi 3 puanla tamamladı.

NADİR OYUNDAN ATILDI

17’inci haftanın zorlu mücadelesine iki takımda kontrollü bir oyunla başlarken konuk Gençlerbirliği daha ziyade orta sahayı kalabalık tutup kontra ataklarla gol aradı. Buna karşın ev sahibi Beşiktaş saha ve seyirci avantajını kullanarak erken dakikalarda gol bularak maçı koparmak istedi. Mücadelenin 12’inci dakikası maçın kırılma dakikası oldu. 11’inci dakikada sarı kart gören Nadir Çiftçi yaptığı amatörce hatanın ardından maçın hakemi Fırat Aydınus’a şiddetli şekilde itiraz edince ikinci sarı kartın ardından oyundan atılınca Gençlerbirliği sahada 10 kişi kaldı.

GENÇLER ÖNE GEÇTİ

Sahada 10 kişi kalan Gençlerbirliği mücadelenin 23’üncü dakikada öne geçti. Bu dakika içinde ani gelişen kırmızı siyahlı ekibin atağında Daniel Candeias ceza sahasına girmeden yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu kaleye gönderi. Loris Karius’un çeldiği top altı pas içinde boşta kaldı. Floyd Ayite seken topu boş kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra kontrollü bir oyun ortaya koyan ve kalesini savunan Gençlerbirliği 9 kişi kaldı Golden yaklaşık 15 dakika sonra 36. dakikada Fırat Aydınus VAR kontrolünün ardından Yasin Pehlivan’ın Adem Ljajic’e yaptığı faulün kırmızı kart olduğuna hükmederek oyundan ihraç etti. İlk yarının son anlarından Beşiktaş atak ve baskılı bir oyun oynasa da Başkent ekibi kalesini iyi kapatıp devreyi 1-0 üstün tamamladı.

BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi Beşiktaş hızlı başladı. Siyah beyazlılar 49’uncu dakikada korner vuruşu kazandı. Köşe vuruşunda topun başına gelen Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa dokunan Atiba Hutchinson’un pasında topu önünde bulan Domagoj Vida’nın savunmanın arasından kafasını uzatıp topu Gençlerbirliği ağlarına gönderip maça 1-1’lik eşitliği getirdi. Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran ve 11 kişi olmanın avantajını iyi kullanan Beşiktaş golleri peş peşe buldu.

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Maçın 60’ıncı dakikası oynanırken Beşiktaş 60. dakikada öne geçti. Atiba Hutchinson’un güzel pasıyla savunma arkasına sızan Georges-Kevin N'Koudou kaleci Ertaç’ın üzerinden güzel bir plase vuruşla topu Gençlerbirliği ağlarına gönderip durumu 2-1’e getirdi. Mücadelenin 75’inci dakikasında Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde maçın yıldızı Atiba Hutchinson’un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup’un vuruşu yerden sert ve düzgün vuruşunda top köşeden ağlara gidince siyah beyazlılar durumu 3-1 yaptı.

SON GOL ATİBA’DAN

Mücadelenin uzatma dakikalarından Beşiktaş farkı üçe çıkardı. 36 yaşına karşın ortaya koyduğu futbolla maçın yıldızı olan siyah beyazlı ekibin Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson maça son noktayı koydu. 91’inci dakikada Kara Kartal korner kazandı. Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşunda rakiplerinin arasından iyi yükselen ve topu boş kaleye gönderen Atiba durumu 4-1’e getirdi. Bu golden sonra maçın hakemi Fırat Aydınus santrayı yaptırmadın maçın son düdüğünü çaldı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanının 30’a yükseltirken, Gençlerbirliği ise 18 puanla 13’üncü sırada devreyi tamamladı.

 MACIN KÜNYESİ

STAT: Vodafone Park

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Erdem Bayık

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül (Dk. 89 Necip Uysal), Vida, Ruiz, Caner Erkin, Elneny, Hutchinson, Diaby (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Ljajic, N'Koudou (Dk. 83 Boyd), Umut Nayir

GENÇLERBİRLİĞİ: Ertaç Özbir, Erdem Özgenç (Dk. 84 İlker Karakaş), Toure, Bjarsmyr, Polomat, Sessegnon, Yasin Pehlivan, Candeias (Dk. 75 Rahmetullah Berişbek), Sefa Yılmaz (Dk. 76 Seuntjens), Ayite, Nadir Çiftçi

GOLLER: Dk. 23 Ayite (Gençlerbirliği), Dk. 49 Vida, Dk. 60 N'Koudou, Dk. 74 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+1 Hutchinson (Beşiktaş)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 11 Nadir Çiftçi, Dk. 36 Yasin Pehlivan (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Dk. 62 Ruiz, Dk. 77 Umut Nayir (Beşiktaş), Dk. 75 Candeias, Dk. 77 Polomat, Dk. 88 Toure (Gençlerbirliği)

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.