Gençler havlu attı (Gençlerbirliği Başakşehir maçı)

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun üçüncü haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda İstanbul temsilcisi Medipol Başakşehir’e uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 yenilerek ligin dibine demir attı.

Gençler havlu attı (Gençlerbirliği Başakşehir maçı)
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun üçüncü haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda İstanbul temsilcisi Medipol Başakşehir’e uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 yenilerek ligin dibine demir attı.

Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun üçüncü haftasında Gençlerbirliği ile Medipol Başakşehir Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan maçı İstanbul temsilcisi Başakşehir uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 kazanarak Ankara’dan üç puanla ayrılan ekip olurken Gençlerbirliği oynadığı üç maç sonunda henüz puanla tanışamadığı gibi ligin son sırasından kurtulamadı.

İLK YARIDA TEK GOL

Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi Gençlerbirliği güçlü rakibi karşısında özellikle ilk yarıda yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı. Buna karşın mücadelenin maçın 36’ıncı dakikasında Giovanni Sio ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Devrenin sonuna kadar pozisyon ve oyun üstünlüğünü elinde tutan kırmızı siyahlılar ilk yarıda soyunma odasına önde giderek ikinci yarı öncesi moral bulmasına karşın ikinci devredeki kötü futbolu ile hayal kırıklığı yarattı.

UZATMADA YIKILDILAR

İkinci yarıya da etkili ve istekli başlayan yine Gençlerbirliği oldu. Konuk Medipol Başakşehir yaptığı oyuncu değişiklikleri ile oyunda dengeyi sağladı ve gol pozisyonları bulmaya başladı. Maçın 83’üncü dakikasına kadar skorda üstün olan Gençlerbirliği savunması bu dakika içinde yaptığı basit hatanın bedelini ağır ödedi. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen  Demba Ba attığı golle durumu 1-1’e taşıdı. Maçın 90+1. dakikasında konuk Başakşehir öne geçti. Bu dakika içende Edin Visca Gençlerbirliği defansını çalımlayarak ceza sahasına girip takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Maçın uzatma dakikalarından başka gol olmayınca Gençlerbirliği evinde oynadığı maçta rakibine 2-1 yenilerek haftayı puansız kapattı.

GENÇLERBİRLİĞİ PUANSIZ

Ligde geride kalan üç hafta sonunda oynadığı üç maçı da kaybeden Gençlerbirliği henüz puanla tanışamazken Medipol Başakşehir ise ligdeki ilk galibiyetini aldı. Kırmızı siyahlılar haftaya deplasmanda şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile karşı karşıya gelirken Medipol Başakşehir ise evinde Demir Grup Sivasspor ile üç puan mücadelesi verecek. Ankara ekibi bu maçın ardından o puanla ligde son sırada yer alırken Başakşehir ise 3 puana çıktı. Gençlerbirliği ligin ilk maçında evinde Çaykur Rizespor’a 1-0 yenildikten sonra ikinci maçında deplasmanda Gazişehir Gaziantepspor’a 4-1’lik skorla yenilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.