Alkaralar galibiyeti hatırladı

Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig'in 22. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Tetiş Yapı Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek dört hafta aranın ardından galip gelerek haftayı 3 puanla kapattı.

Alkaralar galibiyeti hatırladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig'in 22. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Tetiş Yapı Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek dört hafta aranın ardından galip gelerek haftayı 3 puanla kapattı. Şanlıurfa GAP Stadı’ndaki mücadeleyi Sarper Barış Saka, Emrah Ünal ve Ali Tuna hakem üçlüsü yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Gençlerbirliği için şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta deplasmandan üç puanla dönerek önemli bir engeli aştı. Mücadeleye iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Maçın ilk tehlikeli atağını 9. dakikada ev sahibi Tetiş Yapı Elazığspor yakaladı. Bu dakikada Ahmet Burak Solakel'in ortası defanstan döndü, dönen topu ceza sahası dışında önünde bulan Kadir Taşoğlu’nun vuruşu direğin üstünden az farkla auta çıktı. Bu ataktan sonra Gençlerbirliği oyunda dengeyi sağlayıp Elazığspor ceza sahasında gol pozisyonları yaratmaya başladı.

genclerbirligi-2-001.jpg

İLK GOL GENÇLER’DEN

Maçın 19. dakikası oynanırken Gençlerbirliği aradığı beklediği gole kavuştu. Elazığspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu kapan kaptan Sessegnon ceza sahasına ortaladı. Elazığ savunmasının müdahale edemediği topu önünde bulan Bogdan Stancu göğsüyle düzeltip kaleci Ahmet Sabri Fener’i ters köşeye yatırıp sağından boş kaleye göndererek takımın 1-0 öne geçirdi. Bu golden Gençlerbirliği ikinci gol şansını değerlendiremedi. Maçın 22. dakikasında Yasin Pehlivan'ın ceza sahası içinde yerden vurduğu topu kaleci Ahmet Sabri Fener ayağıyla çelerek farkın ikiye çıkmasına engel oldu.

EMİR HATAYI AFFETMEDİ

Beraberlik için Gençlerbirliği kalesine yüklenen ev sahibi Tetiş Yapı Elazığspor 22. dakikada beraberliği yakaladı. Bu dakikada Gençlerbirliği ceza sahasında yaşanan karambolde savunma topu uzaklaştıramadı. Top Emir Gökçe'nin önünde kaldı. Emir’in vuruşunu Emrah Şalk ayakları ile çıkardı. Çizgi üzerinde kalan topa bir kez daha hamle yapan Emir topu boş kaleye göndererek takımını 1-1 beraberliğe taşıdı. İki takımın karşılıkla atakları sonucu değiştirmeyince mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

STANCU SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarıya Gençlerbirliği yine atak başladı. Galibiyet golü için Tetiş Yapı Elazığspor kalesinde gol pozisyonları yakaladı. Rakibini hataya zorlayan kırmızı siyahlılar bu baskının karşınlığını 62. dakikada aldı. Bu dakika içinde kaptan Sessegnon'un pasında topla buluşan Stancu, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Gençlerbirliği’ni yeniden 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra aradaki farkı açmak isteyen kırmızı siyahlı ekip 65. dakikada farkı üçe çıkarma şansını iyi kullanamadı. Sessegnon'un pasında topla buluşan Stancu'nun vuruşunda top direkten döndü. İki takımın atakları sonucu değiştirmeyince Gençlerbirliği sahadan 2-1 galip ayrılarak dört hafta sonra yeniden galibiyetle tanıştı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.