Gençlerbirliği intihar etti

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 5’inci haftasının kapanış maçında Gençlerbirliği evinde Yukatel Denizlispor’a 1-2 yenildi. Konuk ekip bu zaferden sonra bu sezonki ilk galibiyetini alırken, Başkent ekibi sahasında henüz galibiyetle tanışamadı.

Gençlerbirliği intihar etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 5’inci haftasının kapanış maçında Gençlerbirliği evinde Yukatel Denizlispor’a 1-2 yenildi. Konuk ekip bu zaferden sonra bu sezonki ilk galibiyetini alırken, Başkent ekibi sahasında henüz galibiyetle tanışamadı.

Süper Lig 2020-2021 Sezonun 5’inci haftası Gençlerbirliği-Yukatel Denizlispor ve Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan iki maçla sona erdi. Başkent ekibi Eryaman Stadı’nda konuk ettiği Denizlispor karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Ligin dördüncü haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 yenerek büyük sükse yapan Gençlerbirliği evinde üç puan ve galibiyet parolası ile çıktığı maçta tam bir hayal kırıklığı yarattı.

İLK YARI DENİZLİ’NİN

Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi Mert Güzenge, Candaş Elbil ve Gökhan Barçın hakem üçlüsü yönetti. Gençlerbirliği’nin birde penaltı kaçırdığı maçta Yukatel Denizlispor bu sezonki ilk galibiyetini alırken Gençlerbirliği’nin evinde galibiyet hasreti iki maça çıktı. Yeni transfer Neven Subotic ile 1-0 öne geçen Denizlispor, serbest vuruş sonrası Hugo Rodallega'nın güzel frikik golüyle farkı ikiye çıkarıp ilk yarıyı 0-0 önde tamamladı.

CANDEİAS YETMEDİ

İkinci yarıda aradaki farkı azaltmak için Denizlispor kalesinde baskı kuran Gençlerbirliği bu isteğinde başarılı olmasına karşın yakaladığı gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Başkent ekibinin tek sayısı uzatma dakikalarından Daniel Candeies’tan geldi. Denizlispor böylece 5 maç sonunda puanını 5 yaparken, Gençlerbirliği 4 maç sonunda 4 puanda kaldı. Denizlispor'un deneyimli oyuncusu Hugo Rodallega ise bu sezon ilk onbirde forma bulduğu 5 maç sonunda ilk golünü atmış oldu.

PENALTI DİREĞE TAKILDI

Gençlerbirliği’nin ikinci yarıda rakip kalede baskı kurduğu anlarda farkı bire indirmek ve mücadelenin kalan dakikalarından umutlanmak için önemli bir fırsat yakalayarak 62.dakikada penaltı kazandı. Flyod Ayite, Özer Özdemir’in müdahelesi sonucu yerde kaldı ve maçın hakemi Mert Güzenge penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası 64.dakikada kırmızı siyahlı ekibin golcüsü Bogdan Stancu penaltıyı kullandı vuruşu direkten döndü. Seken topa yine Stancu vurdu top filelere gitti ancak Rumen oyuncu bu pozisyonda topa ikinci bir oyuncu dokunmadan oynadığı için ihlal yapmış oldu ve ofsaytta olduğundan attığı gol iptal edildi.

RAKİP MALATYASPOR

Bu maçın ardından Gençlerbirliği, Süper Lig’in 6’ıncı haftasında 25 Ekim Pazar günü deplasmanda saat 13.30’da Yeni Malatyaspor’un konuğu olurken, Yukatel Denizlispor ise haftanın kapanış maçında ligde sıkıntılı günler yaşayan ve 5’inci haftayı bay geçen Beşiktaş ile 27 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00’da karşı karşıya gelecek.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.