Gençlerbirliği nefes aldı: 2-1

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği Eryaman Stadı’nda konuk ettiği Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederek zirve yarışında bende varım dedi.

Gençlerbirliği nefes aldı: 2-1
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği Eryaman Stadı’nda konuk ettiği Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederek zirve yarışında bende varım dedi. Dört hafta üst üste aldığı yenilgilerle liderlik koltuğunu Denizlispor’a kaptıran kırmızı siyahlılar dört haftalık yenilgiye geçen hafta deplasmanda 2-1’lik Tetiş Yapı Elazığspor maçıyla son verdikten sonra üst üste ikinci maçını kazanarak averajla ikinci sıraya yerleşti.

YASİR SUBAŞI KENDİ KALESİNE GOLÜ ATTI

Gençlerbirliği, kendisi gibi zirve mücadelesi veren Ümraniyespor’u zorlandığı maçta 2-1 yenerek sahadan üç puanla ayrıldı. Başlama vuruşu ile birlikte Ümraniye kalesinde atak üstüne atak geliştirmeye başlayan kırmızı siyahlılar rakibini hataya zorladı. Ankara ekibine 3 puanı getiren gol perdesi 11. dakikada açıldı. Bu dakika içinde Alper Uludağ orta sahadan kaptığı topla sol çizgiden Ümraniye savunma oyuncularını teker teker geçip ceza sahasına yaptığı ortaya ters bir vuruşla Yasir Subaşı kendi filelerine gönderince bu golle Gençlerbirliği 1-0 öne geçti.

genclerbirligi-11-023.jpg

İLK YARI 1-0 SONA ERDİ

Maçın 25. dakikasında Gençlerbirliği farkı ikiye çıkarma şansından yararlanamadı. Bu dakika içinde Ümraniye ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Ahmet Oğuz ile Stéphane Sessègnon aralarında paslaştıktan sonra yeniden topu alan Ahmet’in ceza sahasına yaptığı ortayı savunmadan kopup gelen Luccas Claro sert bir vuruşla filelere göndermek istedi Ümraniye kalecisi Burak Öğer gole izin vermeyerek topu kornere çeldi. Korner vuruşundan yararlanamayan Gençlerbirliği golü bulamadı. Bu ataktan sonra aradaki farkı açmak için bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Gençlerbirliği ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI ŞOK GOLLE BAŞLADI

Gençlerbirliği ikinci yarıya golle başladı. Maçın 47. dakikasında ev sahibi kırmızı siyahlı ekip korner kazandı. Bu dakika içinde Ahmet İlhan’ın kullandığı korner vuruşunda Ümraniyespor savunması arasından iyi yükselip vuran Bogdan Stancu takımını 2-0 öne taşıyan golü attı. Bu golden sonra kaptan Selçuk Şahin ve Bogdan Stancu ile önemli pozisyonlara giren ev sahibi aradaki farkı şansını kaçırdı. Konuk ekibin en tehlikeli atağından Leandrinho’nun vuruşunda Gençlerbirliği kalecisi Emrah Şalk iyi yer tutarak konuk ekibe gol izni vermedi.

LEANDRİNHO UMUTLANDIRDI

Maçın ilerleyen dakikalarından her iki ekipte gol pozisyonu bulmaya başladı. Gençlerbirliği’nde 75. Bogdan Stancu’nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Maçın 83. dakikasında Ümraniyespor farkı bire indirdi. Bu dakikada Gençlerbirliği ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Leandrinho’nun kafa golü konuk ekibi umutlandırsa da mücadelede başka gol olmayınca Gençlerbirliği sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kırmızı siyahlılar bu galibiyetle puanını 47 yükseltirken, Ümraniyespor 41 puanda kaldı.

genclerbirligi-kutu-1-013.jpg

Taraftar takımının yanında

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Ümraniyespor'u 2-1 yenen Gençlerbirliği'nde büyük sevinç yaşanırken kırmızı siyahlı taraftarlar takımlarını biran olsun yalnız bırakmadı. Eryaman Stadı’nda kendilerine ayrılan tribünleri dolduran taraftarlar doksan dakika boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımlarını destekleyip galibiyet pay sahibi oldular. Maçın bitiş düdüğü ile futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar galibiyeti onlarla birlikte marşlar söyleyerek kutladılar. Kırmızı siyahlı taraftarlar zor günde olduğu kadar iyi günde de takımlarının yanında olduklarını bir kez daha gösterdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.