Gençlerbirliği sahaya indi

Gençlerbirliği 2022-2023 Sezonunu açtı. Kırmızı siyahlı takım Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirirken teknik direktör Metin Diyadin önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği sahaya indi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig 2022-2023 Sezonunu törenle açtı. 100. yılını kutlayacak olan kırmızı siyahlı futbolcular ilk antrenmanını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde teknik direktör Metin Diyadin yönetiminde gerçekleştirdi. Düz koşu, ısınma hareketleri ile başlayan sezonun ilk antrenmanı dayanıklılık çalışması ile sona erdi. Kırmızı siyahlı ekip 28 Haziran'a kadar çalışmalarını Ankara’da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde sürdürecek ve ardından 8 Temmuz'a kadar çalışmalarını devam ettireceği Erciyes'e hareket edecek.

BAŞKAN AKDAŞ KATILMADI

Gençlerbirliği’nin 2022-2023 sezonunu ilk antrenmanı sönük bir ortamda başladı. Takımdan ayrılan futbolcuların eksikliği göze çarparken az sayıdaki kırmızı siyahlı taraftar takımlarını ilk antrenmanda yalnız bırakmadı. Öte yandan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Aktaş şehir dışında olduğundan sezon açılışına katılamadı. Kırmızı siyahlı takım yeni sezon hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla devam ettirecek.

TRANSFER YASAĞIMIZ SÜRÜYOR

Gençlerbirliği 2022-2023 Sezonun açarken teknik direktör Metin Diyadin antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçen sezonun bitmesi ile transfer yapmadıklarını dile getiren Diyadin, “Sezon başı itibari ile birkaç takım hariç herkeste böyle sıkıntılar olabiliyor. Bu sorun bizde de var. Geçen sene de aynı şeyi yaşadık. Transfer yasağı da devam ediyor ama gelecek hafta yasağın kalkacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda transferler yapacağız. Onunla birlikte önümüzdeki yıla hem hazırlık hem de oradaki hedeflerimizi göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

BUNUN DAHA AĞIRINI GEÇEN SENE YAŞADIK

Sezona hazır başlamak istediklerini dile getiren Diyadin, “Eksikler her zaman olur. Biz şu anda geride dursak da bazen 20 günde kat edemediğiniz mesafeyi daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Geçen sene bunu daha ağırını yaşadık. Önümüzdeki hafta tespit ettiğimiz oyuncuları da kadroya katacağız. Sayısal anlamda çok fazla oyuncuyu ekonomik olarak katma imkanımız yok. Giden oyuncuların yerini doldurmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

100. YILIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Gençlerbirliği’nin 100. yılında söylemlerden daha çok ortaya konulan icraatın önemli olduğunu belirten Diyadin, “Gençlerbirliği için 100. yılı çok önemli. Hedefler söylemler ile değil icraat ile belli olur. Onu da süreç içinde göreceğiz. Takımın hem mevcut oyuncuları hem de katılan oyuncuların uyumunu süreç içinde konuşmak daha doğru” dedi. Altyapıda yetişen oyunculara geçen sene olduğu gibi bu sene de yer vereceklerini aktaran Diyadin, “Geçen sene 26 kişilik kadromuz içinde 13 oyuncumuz altyapıdandı. Gençlerbirliği, öyle bir durum olduğunda kendi altyapısından sağlıklı bir şekilde oyuncu kullanabilen bir takım. Oyuncu yeterlilikte olduktan sonra çok rahat kullanırız” diyerek sözlerini tamamladı.

Ligi 13’üncü tamamladı

Spor Toto Birinci Lig 2021-2022 Sezonunda büyük sıkıntılar yaşayan Gençlerbirliği ligde kalmayı son iki haftada başardı. Sezon başında yapılan transferlerin yetersiz olması nedeniyle istediği sonuçları bir türlü alamayan kırmızı siyahlı takım 36 maçlık maratonu 48 puanla 13’üncü sırada tamamladı. Başkent ekibi bu maçlarda 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyet almıştı. Gençlerbirliği 36 maçta rakip filelere 44 gol gönderirken kalesinde 54 gole engel olamamıştı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.