Gençlerbirliği’den 3 altın puan

Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Giresunspor’u 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

Gençlerbirliği’den 3 altın puan
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Giresunspor’u 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Kırmızı siyahlı ekibe zirve yolunda büyük avantaj sağlayan gol 86. dakikada Yasin Pehlivan’dan geldi. Bu sonucun ardından puanını 58’e yükselten Gençlerbirliği bir maçı eksik olan Abalı Denizlizspor’un üç puan önünde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

ALTI SARI KART

Giresun Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi deneyimli uluslararası hakemlerimizden Halis Özkahya, Esat Sancaktar ve Deniz Caner Özaral hakem üçlüsü yönetti. İki takımdan toplam 6 oyuncu sarı kart gördü. Gençlerbirliği’nden Alper Uludağ, Luccas Claro, Yıldırım Mert Çetin ve Bekir Yılmaz, eve sahibi Giresunspor’dan Ozan Can Kökcü ve Cristian Tanase maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği deplasmanda ligde sıkıntılı günler yaşayan Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele ev sahibi Giresunspor iyi başladı. Maçın 5. dakikasında ev sahibi gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde sağ kanattan Ozan Can’ın yakın kale direğine ortaladığı topa Muhammet yükseldi. Kafa vuruşunda top kaleci Emrullah’ta kaldı. Maçın 18. dakikasında Muhammet’in arka direğe ortaladığı topu Dauda kaptı ve pasını gerideki Tanase’ye çıkardı, Tanase’nin vuruşu Emrullah’ın ayaklarından geri geldi.

GENÇLER GOLE YAKLAŞTI

Maçın 28. dakikasında Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde Sessegnon duvar paslarıyla ceza sahasına kadar girdi. Ancak kalesini erken terk eden Kayacan tehlikenin büyümesine izin vermedi. 32. dakikada Gabriel Matei’nin yerden ortasına Stancu vuramadı, dönen pozisyonda Sessegnon’un şutunu Kayacan çıkardı. 38′ Çağlar’ın kullandığı serbest vuruşta top barajdan geri geldi. Hüsamettin bu kez dönen topa sert vurdu ancak bu şuttan da sonuç gelmedi. 44. dakikada Gençlerbirliği sol kanattan Stancu ile etkili geldi. Stancu’nun ceza sahasına ortaladığı topa Gabriel Matei ile Hüsamettin aynı anda yükseldi. Gabriel’in uzak direğe yolladığı kafa vuruşu çok az farkla yandan auta gitti. İki takımın atakları sonucu değiştirmeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

TEK GOL YASİN’DEN

İkinci yarıya Gençlerbirliği iyi başladı. Maçın 51. dakikasında Mert Nobre kaleyi tam cepheden gören noktadan sert vurdu, top az farkla üstten auta çıktı. 74. dakikadak aleci Kayacan’ın önde olduğunu gören Alper ceza sahası dışından aşırtma bir vuruş denedi. Kayacan son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Maçın 81. dakikasında Çağlar’ın kullandığı korner atışını savunma uzaklaştırdı, dönen topu Renan göğsüyle kontrol etti, istediği vuruşu yapamadı. Maçın 86. dakikasında Gençlerbirliği aradığı golü buldu. Bu dakika içinde Sessegnon, ısrarla takip ettiği topu yerden ortaladı. Savunma tehlikeyi bir türlü uzaklaştıramayınca gerilerden gelen Yasin’in vuruşunda defansa çarpan top Kayacan’ı yanılttı ve ağlarla buluşunca bu golle Ankara ekibi 1-0 öne geçti. Bu golden sonra iki takımın atakları başka gol getirmeyince mücadeleyi Gençlerbirliği 1-0 kazanıp zirve yolunda bir engeli daha aşıp maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.