Gençlerbirliği'nde oynadılar, Real Madrid'e gittiler: Arda Güler ve Geremi Njitap!

Arda Güler, Real Madrid'e imzayı atarak dünyada adından söz ettirdi. Büyük bir başarı yakalayan ve Gençlerbirliği alt yapısından yetişen Arda Güler, yolu Gençlerbirliği'nden geçip Real Madrid forması giyen ikinci futbolcu oldu.

Gençlerbirliği'nde oynadılar, Real Madrid'e gittiler: Arda Güler ve Geremi Njitap!
Yayınlanma:

HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Arda Güler’in Real Madrid’e transfer süreci ve sonrasında Avrupa basını adeta çalkalandı. Henüz 18 yaşında Real Madrid’e imza atan genç yetenek Arda Güler’in transferi yankı uyandırdı. Arda Güler toplamda 30 milyon Euro bedelle Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer oldu.

ardareal.jpg

Fenerbahçe forması giymeden önce Gençlerbirliği altyapısında yetişen Arda Güler, yolu Gençlerbirliği’ne düşen ve Real Madrid forması giyen ikinci futbolcu oldu. Birinci futbolcu ise Ankaralı futbolseverlerin hatırlayacağı Geremi Njitap…

genclergeremi.jpg

ANKARA’DAN BİR GEREMİ GEÇTİ…

Kariyeri başarılarla dolu futbolcu Geremi’yi futbol gurmeleri rahatlıkla hatırlayacaktır. 1997-1999 sezonları arasında Gençlerbirliği’nde oynayan Geremi, o dönem rekor bir bedelle 5 milyon Euro karşılığında Real Madrid’in yolunu tutmuştu. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Paraguay ligi takımlarından Club Cerro Porteño forması giyerken Ankara’ya getirdiği futbolcu, iki sene içerisinde dünya devi Real Madrid’e imzayı atmıştı.

Kariyeri kupalarla dolu olan Geremi, 1999-2000 ve 2001-2002 sezonunda Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Geremi, Kamerun Milli Takımı ile beraber 2000 Olimpiyat Oyunları Şampiyonluğu, 2000 ve 2002 yıllarında Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu başarılarını yaşadı.

geremireal-001.jpg

Chealsea, Newcastle United, Middlesbrough gibi önemli takımlarda oynayan Geremi takvimler 2009 yılını gösterdiğinde Ankara’nın bir başka köklü takımı Ankaragücü’ne transfer oldu. Başkente Ankaragücü formasıyla dönen Geremi, 2009-2010 sezonunun sonunda takımdan ayrılarak Yunanistan ligi takımlarından Larissa’nın yolunu tuttu. Kariyerinde 312 maça çıkan oyuncu, 29 kere golle buluştu. Milli takım düzeyinde Kamerun formasını da 118 kere giyen Geremi, 13 gol kaydetti.

geremiankaragucu.jpg

Yolu Gençlerbirliği’nden geçen sonrasında dünyaca tanınan bir futbolcu olan Geremi, başarılarla dolu bir kariyeri geride bıraktı. O dönem dünyanın bir ucundan Ankara’ya Gençlerbirliği’ne gelen Geremi, Arda Güler’den önce hem Gençlerbirliği’nde hem Real Madrid’de forma giyen ilk oyuncu olmuştu.

geremikamerun.jpg

Geremi Njitap’ın başarıları…

Olimpiyat Oyunları Şampiyonluğu , 2000 Kamerun

Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu, 2000, 2002 Kamerun

Afrika Uluslar Kupası 2.liği , 2008 Kamerun

FIFA Konfederasyon Kupası 2.liği, 2003 Kamerun

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2000, 2002, Real Madrid

La Liga: 2000-2001, Real Madrid

Supercopa de España: 2001

Premier League: 2005-06, Chelsea

FA Community Shield: 2005, Chelsea

GENÇLERBİRLİĞİ OKULUNUN ÖĞRENCİSİ ARDA GÜLER…

2022-02-arda2.jpg

Arda Güler 9 yaşında girdiği Gençlerbirliği’nin kapısından 2019 yılında henüz 13 yaşındayken Fenerbahçe’ye transfer olmak için çıktı. Arda Güler, Gençlerbirliği tedrisatından geçerek kendisini önce Fenerbahçe’de sonra da yıllar önce Geremi’nin yaşadığı gibi Real Madrid’de buldu. Arda, hem Gençlerbirliği’nde oynayan hem de Real Madrid forması giyen ikinci futbolcu olarak da tarihe adını yazdırdı. Ankara’nın ve Türkiye’nin futbolcu fabrikası olan Gençlerbirliği, alt yapısından yetiştirdiği Arda Güler’in Real Madrid’e transfer olmasıyla beraber dünya futboluna gencecik bir yetenek kazandırmış oldu.

arda2.jpg

Arda ve Geremi Ankara’da iz bırakarak Madrid’e giden iki futbolcu… Arda Güler’in Geremi gibi Real Madrid ile kupalar kazanması için önünde 6 sene var. Real Madrid ile 6 senelik kontrata imza atan Arda Güler kariyerinin hemen başında harika bir başarı elde etti.

ardarea2.jpg

Kaynak:Bülten

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.