Gençlerbirliği’nin play-off şansı ne?

Zora giren play-off şansı için artık son adımlar kaldı.

Gençlerbirliği’nin play-off şansı ne?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Sezon başından bu yana inişli çıkışlı bir grafik çizen Gençlerbirliği, Süper Lig hedefi koysa da ilk iki sıranın çok uzağında kaldı. Bir şekilde play-off hattına tutunmayı başaran Gençlerbirliği haftalardır basit puan kayıpları ile bu şansını da zora sokmayı başardı.

Gençlerbirliği ve play-off yarışındaki rakiplerinin şansını masaya yatırdık.

aa-20240421-34332793-34332788-genclerbirligi-erzurumspor-fk-1.jpg

İKİDE İKİ ŞART

Gençlerbirliği son iki haftaya büyük bir fikstür avantajıyla giriyor. Düşmesi haftalar önce kesinleşen Giresunspor ile evinde oynayacak olan Gençlerbirliği, düşmeme mücadelesi veren Tuzlaspor’la da deplasmanda oynayacak.

İkide iki yapması halinde Gençlerbirliği puanını 53’e çıkaracak. Bunu yapması şart gözüküyor zira şu an yarıştığı Boluspor’un puanı hali hazırda 50’ye gelmiş durumda. İki maçını kazanıp hem Boluspor’un hem de Bandırmaspor’un hata yapmasını bekleyecek.

aa-20240420-34324194-34324192-eyupsporboluspor.jpg

BOLUSPOR ZORLU FİKSTÜRE SAHİP

Play-off hattının en avantajlı takımı 50 puanlı Boluspor. Boluspor ise Gençlerbirliği’nin aksine iki zorlu maça çıkacak. İlk düşmemeyi garantilemek isteyen Manisa FK ile deplasmanda olacak. Bu maçı kazanması halinde zaten yolun büyük bir bölümü matematiksel olmasa da hallolacak. Bir kaza olması durumunda ise son maç 3.’lük koltuğu için mücadelesine devam eden Çorum FK ile olacak. Çorum ile evinde oynaması avantaj ancak 3’lüğün direkt play-off finali anlamına geldiği ligde bu maçın zorluk derecesi hayli yüksek olacak.

aa-20240420-34322325-34322320-teksut-bandirmaspor-tuzlaspor.jpg

BANDIRMASPOR RAHAT

Bandırmaspor da Gençlerbirliği gibi 47 puanda ve rakipleri görece daha rahat. İlk maçını ligde kalma adına büyük bir yol kat eden Keçiörengücü ile oynayacak olan Bandırmaspor’un ikinci maçı ise deplasmanda Adanaspor ile olacak. Adanaspor’un küme düşmüş şekilde sahaya çıkma ihtimali olsa da onların final maçı olacaksa bu maç Bandırmaspor’un başı ağrıyabilir. Onlara da hem ikide iki hem de Boluspor’un kaybetmesi gereken sonuçlar gerekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum