Gençler’de imzalar atıldı

Gençlerbirliği teknik direktör sorununu eski kaptanı Metin Diyadin’i göreve getirerek çözdü.  Başkan Niyazi Akdaş, “Günlerdir süren bilgi kirliliğini ortadan kaldırdık ve arkadaşlarımızla anlaştığımızı için mutluyuz” dedi.

Gençler’de imzalar atıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği teknik direktör sorununu eski kaptanı Metin Diyadin’i göreve getirerek çözdü.  Başkan Niyazi Akdaş, “Günlerdir süren bilgi kirliliğini ortadan kaldırdık ve arkadaşlarımızla anlaştığımızı için mutluyuz” dedi.

Spor Toto Süper Lig 2020-2021 Sezonunu 38 puanla 20’inci sırada tamamlayarak küme düşen Gençlerbirliği’nde Özcan Bizati’den boşalan teknik direktörlük görevine eski futbolcusu ve kaptanı Metin Diyadin getirilirken Sportif Direktörlük koltuğuna da eski futbolcusu Baki Mercimek oturdu. Metin Diyadin ve Baki Mercimek için Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Bu sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Gençlerbirliği’nde 2021-2022 sezonu öncesi teknik direktör ve sportif sorunu çözüldü. Teknik direktör Metin Diyadin ve Baki Mercimek için imza töreni düzenlendi. Törene Kırmızı Siyahlı Kulübün yeni Başkanı Niyazi Akdaş, Kulüp Saymanı Şahap Yaralı, Basından Sorumlu Asbaşkan Muammer Akyüz, İstanbul Bölgesinden Sorumlu Asbaşkan Kubilay Güvenç, Kamu İlişkileri ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Esra Özel de imza töreninde yer aldı.

ONLARA GÜVENİYORUM

İmza töreninde konuşan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, “Camiayı yakından tanıyan, kulübümüzde forma giymiş iki isime güvenerek bu kararı verdik. Birçok spekülasyon çıktı, bunlara da böylelikle son noktayı koymuş olduk” dedi. Akdaş, “Hedefimiz tabi ki öncelikle Gençlerbirliği’ni İlhan Cavcav zamanının olduğu şekle getirmek ve onun üstüne çıkarmak. Onun için de bu borçlardan kurtulmak, kurtulurken de sportif başarıyı elde edebilmek. İkisi de kolay değil ama elimizden geldiğince bunu başaracağız. Hocamıza bu görevi kabul ettiği için teşekkür ediyorum tekrar. Böyle bir kulübü herkes istemez ama onun da Gençlerbirliği sevgisi böyle bir karar almasını sağladı” dedi. “Baki Mercimek de bizim eski evladımız” diyen başkan Akdaş, “Hollanda’dan ilk Gençlerbirliği’ne geldi. Bütün transfer işlerini, hocamızın istediği şekilde takip edecek ve yönlendirecek. İkisi de evladımız sayılır. İkisi de gayet uygun şartlarla çalışmayı kabul etti” dedi.

ARTIK ALTYAPIYA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Metin Diyadin de imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi, “1988 yılında bu kulübe geldiğimde yine Süper Lig’den düşmüş bir takım vardı, teknik olarak da yine öyle bir ortamda geliyorum. Teknik direktörlüğe de Gençlerbirliği altyapısından ve OFTAŞ takımından başladım. Altyapıya bakışım değişmedi, kulübümüzün tarihi misyonunda da altyapıya önem vermek var. Bazı oyuncular var, onlar varken o bölgelere onların önünü kapatacak isimler eklemeyi çok düşünmüyoruz. Ama boşalmış bir takım var, çocukları oynatırken onların da değerlerini arttıracak takviyeler yapmak gerekir ifadelerini kullandı.

CİDDİ YARIŞAN BİR TAKIM KURACAĞIZ

Gençlerbirliği Kulübü Sportif Direktörlüğü görevine getirilen Baki Mercimek’te imza töreninde şu ifadelere yer verdi, “Gurbetteki Türk gençlerini de takip ediyoruz tecrübelerimizden dolayı. Geniş bir ağımız var. Hocamızla da çok oyuncu izledik birkaç günde. Yurt dışında uyuyan Gençlerbirliği sevdalılarını da uyandırmak istiyoruz. Belirlediğimiz hedefler var. Bu kulübün çok önemli bir dönüm noktasındayız. Yönetim Kurulunda da çok değer verdiğimiz, eskiden beri tanıdığımız insanlar var. Bu doğru insanların bir arada olmasını görünce görevi kabul etmek zorundaydım. Kulübün durumundan dolayı üzüldüm sorumluk almak istedim. Ciddi bir şekilde yarışan ve gelişen bir takım kuracağız. Gelecek yıl 100.yılımız. Bu sene şampiyonluğa oynayan takımın ilk altyapısını kuracağız” dedi.

İMZALARINI ATTILAR

Başkan Niyazi Akdaş, son olarak kulübün ekonomik durumunu değerlendirdi imza töreninin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Akdaş, “Gelirlerimizi ortaya koyacağız. Ne kadar transfer yapabiliriz, ne kadar verimli hareket edebiliriz bakacağız. Bütçeyi aşmayacağız. Kredi arayışı içindeyiz. Acil ödemelerimiz var. Bu krediyle acil ödemeleri yapıp sonraki gelirlerimizle krediyi kapatmak hedefimiz olacak. Geçmiş yönetim hatalar yapmış ama açıklamak istemiyorum burada o hataları” ifadelerini kullanarak basın toplantısını tamamladı. Basın toplantısının ardından Başkan Niyazi Akdaş, Sportif Direkör Baki Mercimek ve Teknik Direktör Metin Diyadin kulüpteki yeni görevleri için imzalarını attılar.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.