Gençler’e bir haller oldu

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Eskişehirspor’a 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Sezona 8’de 8 yaparak başlayan kırmızı siyahlılar üst üste üçüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı.

Gençler’e bir haller oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Eskişehirspor’a 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Sezona 8’de 8 yaparak başlayan kırmızı siyahlılar üst üste üçüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı.

32 yıl aradan sonra Spor Toto Birinci Lig’e düşmesine karşın 2018-2019 Sezonu’na sezona fırtına gibi bir giriş yapıp oynadığı 8 maçın 8’ini de kazanarak ilk 16 haftayı lider kapatan Gençlerbirliği’ne son üç haftada nazar değdi. Geçen hafta Ankara’da Altınordu’ya 2-0 yenilip liderliği Denizlispor’a kaptıran kırmızı siyahlılar yeniden liderlik için geldiği Eskişehir’den hiç ummadığı bir mağlubiyetle ayrılarak haftayı puansız kapattı.

41 PUANDA KALDI

Ev sahibi Eskişehirspor’un transfer yasağının kalkmasının ardından bu sezon ilk kez yabancı futbolcu oynattı. Zorlu ve çekişmeli mücadelenin ev sahibi adına gollerini 37. dakikada Erdal Akdarı, 72 ve 80. dakikada Sissoko atarken Gençlerbirliği’nin golleri ise 38. dakikada Stancu ve 82. dakikada Barış Başdaş’tan geldi. Bu sonucun ardından Eskişehirspor puanını 20’ye yükseltil düşme hattından uzaklaşırken, şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği ise 41 puanda kalarak ikinci sıradaki yerini korudu.

GENÇLER İYİ BAŞLADI

Zorlu mücadeleye konuk Gençlerbirliği iyi başladı. Rakip kalede atak üstüne atak geliştiren kırmızı siyahlılar maçın 13. dakikasında gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde kaptan Ahmet Oğuz’un ortasına Mert Nobre yükselip kafa vuruşu ile topu filelere göndermek istedi fakat son anda Eskişehirspor kalecisi Melih Ağa topu çizgiden çıkararak Gençlerbirliği’ne gol izni vermedi. Bu ataktan 3 dakika sonra Ankara temsilcisi bir kez daha gole çok yaklaştı. Maçın 17. dakikasında Gençlerbirliği taç atışı kullandı. Ceza sahasına yapılan atışı Nadir Çiftçi’nin kafa ile aşırttığı topu Bekir Yılmaz kaleye gönderdi ev sahibi Eskişehir kalecisi Melih Ağa bir kez daha çizgiden çıkardı.

BEKLENEN GOLLER GELDİ

Maçın 37. dakikasında ev sahibi Eskişehirspor beklediği gole kavuştu. Bu dakika içinde Gençlerbirliği ceza dışında serbest vuruş kazanan ev sahibi ekipte topun başına Ferhat Kiraz geçti. Ferhat’ın güzel ortasına Gençlerbirliği savunmasının arasından iyi yükselen Erdal Akdari güzel bir kafa vuruşu ile topu doksandan filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden iki dakika sonra Gençlerbirliği beraberliği yakaladı. 39. dakikada Luccas Claro’nun yaptığı ortaya iyi yükselen Bogdan Stancu’nun kafayla aşırttığı top kaleci Melih Ağa’nın üzerinden Eskişehirspor filelerine gidince maça 1-1 eşitlik geldi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.

İKİNCİ YARIDA ÜÇ GOL

İkinci yarıya iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Bu devrede ev sahibi Eskişehirspor üç oyuncu değiştirip daha etkili bir futbol ortaya koyarken, Gençlerbirliği galibiyet golü için atak bir futbol ortaya koydu. Maçın 72. dakikasında Eskişehirspor bir kez daha önce geçti. Milinkovic kaptığı topla sol kanattan çalımlarla Gençlerbirliği ceza sahasına girdi ve topu boşta bekleyen İbrahim Sissokko’nun önüne yuvarladı. Sissokko’nun kaleci Hakan Arıkan’ın sağından kaleye gönderdiği top önce direğe çarptı ardından filelere gidince ev sahibi 2-1 öne geçti. Bu golün ardından Eskişehirsporlu futbolcular büyük sevinç yaşarken Gençlerbirliği oyuncuları ise adeta yıkılıp kaldı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Maçın 80. dakikasında eve sahibi farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde Gençlerbirliği savunmasının yaptığı hatayı iyi değerlendiren İbrahim Sissokko orta sahadan kaptığı topla bütün savunmayı çalımlayarak ceza sahasına girip topu yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderip takımını 3-1 öne geçirdi. Bu golden 3 dakika sonra Gençlerbirliği farkı 1’e indirdi. 83. dakikada kırmızı siyahlılar serbest vuruş kazandı.Ahmet Oğuz’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Eskişehir savunmasının arasından iyi yükselen Barış Başdaş’ın kafa vuruşunda top filelere gidince durum 3-2’le geldi. Bu dakikadan sonra iki takımın çabaları başka gol getirmeyince zorlu mücadeleyi ev sahibi Eskişehirspor 3-2 kazanarak ligde kalma yolunda önemli bir adım attı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.