Grand Prix'in ilk gününde Türkiye'ye 3 madalya

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren, 67 ülkeden 397 sporcunun katıldığı Grand Prix Samsun...

Grand Prix'in ilk gününde Türkiye'ye 3 madalya
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda eleme müsabakalarıyla başlayan ve Rio 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılım yolunda son puan müsabakalarından olan Samsun Grand Prix’in ilk gününde kadınlarda 48 kiloda Dilara Lokmanhekim finalde rakibi Kazakistan’dan Otgontsetseg Galbadrakh’a yenilerek gümüş madalya kazanırken, erkeklerde Ahmet Şahin Kaba ve Bekir Özlü’nün mücadele ettiği final maçında Bekir Özlü altın madalya kazanırken, Ahmet Şahin Kaba gümüş madalyada kaldı.

Final maçı öncesi yapılan seremoni sonrası konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, turnuvadaki herkese teşekkür etti.

Organizasyonun başarılı geçeceğini belirten Uluslararası Judo Federasyonu Baş Spor Direktörü Vladimir Barta, “67 ülke 397 sporcu ile oldukça güzel bir organizasyon oluyor. Böyle başarılı bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samsun’da neredeyse her ay bu tür organizasyonların yapıldığını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Özellikle son aylarda gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde son derece kaliteli, düzeyli ve uluslararası standartların belki de üstünde spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktayız. Samsun aynı zamanda 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na da ev sahipliği yapacaktır. 67 ülkeden ilimize gelen 397 sporcuya, sporseverlere ve seyircilere hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.