Halkbank arayı açıyor

Voleybol Efeler Ligi 19. haftasının önemli maçında Halkbank, evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-2 yenerek zirvedeki yerini korudu.

Halkbank arayı açıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Voleybol Efeler Ligi 19. haftasının önemli maçında Halkbank, evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-2 yenerek zirvedeki yerini korudu. Ankara temsilcisi bu sonucun ardından puanını 48.46 yaparak en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 5 puana çıkardı. TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanan iki saat 15 dakika süren mücadeleyi İsmail Yıldırım ve Meryem Tekol hakem ikilisi yönetti.

HALKBANK İYİ BAŞLADI

Ligin lideri Halkbank maç fırtına gibi başladı. Sahada müthiş bir mücadele vardı. Mavi beyazlılar Efe’nin servis turunda 14-11’le en büyük farkı yakalayınca İBB molası geldi. Oyunun her pozisyonunda rakibine üstünlük kuran Mavi-Beyazlılar seti 25-17 alarak 1-0 öne geçti. İkinci set de büyük çekişme ile başladı. Skoru elinde tutan Halkbank’ın yaptığı basit hataları iyi değerlendiren konuk ekip teknik molaya 12-9 önde girdi. Moladan sonra İBB iyi manşet aldı. Halkbank’ta koordinasyon kayboldu ve servis hataları baş gösterdi. Defansta hata yapmayan İBB, etkili hücumlarla seti 25-21 alarak durumu eşitledi 1-1.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Üçüncü sette heyecan ve büyük çekişme vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor defanslarına, Halkbank bloklarla karşı durdu. Seti getiren 25.sayıyı ada blokla aldı ve 25-23’le 2-1 öne geçti. Dördüncü sette de takımlar oyun üstünlüğünü ele geçiremedi. Turuncu-Mavililer yine iyi manşet aldı, defans yaptı.  Halkbank buna yine blok ve atakla yanıt verdi. Bu setin bir başka özelliği de takımların servis yüzdelerinin düşüklüğü idi. Basit hata yapmayan konut takım 25-23’le skoru eşitledi ve maçı tie-break setine taşıdı 2-1. Final setinde oyun karakterinde bir değişiklik olmadı. Halkbank kaçtı, İBB kovaladı. Konuk ekibin nefesi yetmeyince seti 15-11 alan Halkbank, maçtan da 3-2 galip ayrıldı.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.