Halkbank CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde final için parkeye çıkıyor

Temsilcimiz Halkbank CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde Polonya’nın JASTRZEBSKI Wegiel takımı ile mücadele edecek.

Halkbank CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde final için parkeye çıkıyor
Yayınlanma:

Ülkemizi CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Halkbank final için parkeye çıkıyor. Başkent temsilcisi yarın akşam Polonya’nın JASTRZEBSKI Wegiel takımı ile 6’ıncı kez karşı karşıya gelecek. Bu maçın galibi şampiyonluk için parkeye çıkacak. Mavi beyazlılar Ankara seyircisinin desteğiyle güçlü rakibini yenerek adını finale yazdırmak istiyor.

MAÇ ANKARA’DA OYNANACAK

Halkbank ile JASTRZEBSKI Wegiel takımları Başkent Voleybol Salonunda saat 19:00’da başlayacak. Karşılaşmanın hakemleri Sırbistan’dan Aleksandar Petrovic’le İtalya’dan Stefano Cesare. Yarın finalin ilk randevusu TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak. Bu maçın rövanşı önümüzdeki hafta Polonya’da oynanacak. Her iki maçta rakibine üstünlük sağlayan takım finale adını yazdıracak. Hatırlanacağı üzere Halkbank çeyrek finalde İtalya’nın Cucine Lube CIVITANOVA takımını Ankara’da 3-1 yenmiş rövanş maçında deplasmanda normal süresi 3-1 biten maçı ev sahibi Cucine Lube Civitanova kazanmış Halkbank altın sette rakibini 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.

ALTINCI RANDEVUYA ÇIKIYOR

İki takım bu maçtan önce tamamı Şampiyonlar Liginde olmak üzere beş kez birbirlerine rakip oldu. İki ekip 2014 Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya gelmiş, birer galibiyet almışlardı. Aynı yılın dörtlü finalinde rakip olan iki takımdan Halkbank, rakibini 3-0 mağlup ederek CEV Şampiyonlar Ligi finaline çıkmıştı. Başkent ekibi Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan tek Türk takımı oldu. 2020’de bir kez daha aynı gruba düşen Halkbank ve Wegiel eşleşmesinde iki maçı da Polonya temsilcisi 3-0’lık sonuçlarla kazanmıştı.

jaeschke.jpeg

JAESCHKE: " KENDİ OYUNUMUZA BAKMALIYIZ"

Kararlı bir bekleyiş içindeki Halkbank’ta Amerikalı smaçör Thomas Jaeschke rakibi iyi tanıdıklarını, kendi performanslarının sonucu belirleyeceğini belirtti. Thomas Jaeschke şunları söyledi, “Bence bu maç, Lube mücadelesinden çok farklı. Jastrzebski temiz voleybol oynuyor. Yapacağımız en küçük hatadan puan alacaklardır. Dünyanın en iyi ve en deneyimli pasörlerinden birine sahipler ve o her seviyede başarılar kazandı.

Bu, filenin kendi tarafımıza odaklanmamız gerektiği anlamına geliyor. İyi şeyler yapacak harika oyuncuları var. Her şeyi üst düzeyde yapan smaçörleri var. Bence biz rakibin yaptıklarına değil bizim yapabildiklerimize odaklanmalıyız. Konsantrasyonumuzu koruyarak son derece titiz voleybol oynamak bizim için büyük anahtar olacak. Sonucu böyle alabileceğiz. Takım olarak her geçen gün ilerleme kaydediyoruz ve bu, grup olarak bizi test edecek harika bir maç. Elbette, Lube’yi birlikte yendiğimiz harika taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.