Halkbank ilk maçta kayıp

Halkbank, Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nin yarı final ilk maçında Ankara’da, Polonya'nın Jastrzebski Wegiel takımına 3-1 mağlup oldu. Bu maçın rövanşı 5 Nisan’da Polonya’da oynanacak.

Halkbank ilk maçta kayıp
Yayınlanma:

2023 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Başkent temsilcisi Halkbank yarı ilk maçında Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel ile karşı karşıya geldi. Son derece tutuk bir oyun ortaya koyan Halkbank güçlü rakibi karşısında üçüncü set dışında bir varlık gösteremedi. Hücumda ve savunmada basit hatalar yapan Başkent ekibi hücumda rakip blokları aşmakta zorlanınca yenilgiye razı oldu.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan 106 dakika süren mücadeleyi Aleksandar Petrovic (Sırbistan), Stefano Cesare (İtalya) hakem ikilisi yönetti. Konuk Jastrzebski Wegiel 22-25, 23-25, 25-16 ve 22-25 set sonuçlarıyla 3-1 galip gelerek ikinci maç öncesi avantajlı bir skorla Polonya’ya döndü. Konuk ekip deplasmanda oynamasına karşın atak bir oyun sergileyerek üçüncü set dışında parkede arzulu ve istekli bir oyun ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldı.

RÖVANŞ MAÇI 5 NİSAN’DA

Bu karşılaşmanın rövanşı, 5 Nisan Çarşamba günü Polonya’da oynanacak. Temsilcimizin Polonya’da oynanacak ikinci karşılaşmada öncelikle karşılaşmadan 3-0 veya 3-1’lik skorla galip ayrılması ve karşılaşmayı altın sete taşıması gerekecek. Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel için ise her türlü galibiyet veya kazanacağı en az 2 set tur için yeter olacak. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu konuk ekipten Tomasz Fornal oldu. Halkbank Spor Kulübü, ülkede yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve Ankara’da yaşayan 1200 çocuğu maça getirip bu heyecanı diğer arkadaşları ile birlikte yaşamalarını sağladı.

KONUK EKİP İYİ BAŞLADI

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Halkbank ile Polonya’nın Jastrzebski Wegiel takımı Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken final periyoduna doğru aradaki sayı farkını 5’e çıkaran Jastrzebski Wegiel set sonunda Halkbank’ın etkili servisleri karşısında zorlanmasına karşın 25 dakika süren seti 22-25 alarak 0-1 öne geçti.

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI

İkinci sete iyi başlayan Halkbank etkili servisler atarak rakibini oyundan düşürüp 12-10 öne geçmesine karşın savunmada çok hata yaptı. Başkent ekibi kazanılan servisleri kaçırarak rakibin oyuna ortak olmasına engel olamadı. Jastrzebski Wegiel geriden gelmesine karşın Gladyr ve Toniutti ile etkili olunca 29 dakika süren seti 23-25 alarak durumu 0-2’ye getirdi.

HALKBANK GERİ GELDİ

Üçüncü sette muhteşem bir Halkbank izledik. Hem savunmada hem hücumda kusursuza yakın bir oyun ortaya koyan Başkent ekibi hem etkili servis attı hem de hücumda mükemmel oynadı. Bu sette Nimir Adel-Aziz ve Tomas Jaeschke ile etkili olan Halkbank 33 dakika süren seti 25-16 alarak durumu 1-2’ye getirdi.

HALKBANK OYUNDAN DÜŞTÜ

Dördüncü sete Jastrzebski Wegiel etkili servis atarak başladı. Savunmada servis karşılamakta sorun yaşayan Halkbank hücumda konuk ekibin bloklarını bir türlü aşamadı. Yapılan hücumlar konuk bloklarda eriyince Jastrzebski Wegiel kolay hücum sayıları bulmaya başladı. Final bölümünde hata yapmayan Polonya temsilcisi üçüncü set dışında zorlanmadığı ve 29 dakika süren seti 22-25 alarak rövanş maçı öncesi avantajlı skorla parkeden 1-3 galip ayrılmasını bildi.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Aleksandar Petrovic (Sırbistan), Stefano Cesare (İtalya)

HALKBANK: Mert Matic, Nimir, Bruno, Doğukan Ulu, Ma’a, Jaeschke (Volkan Döne, Deniz İvgen, Aslan Ekşi, Yiğit Gülmezoğlu, Serhat Coşkun)

JASTRZEBSKİ WEGİEL: Fornal, Mbaye, Boyer, Wclevenot, Gladyr, Toniutti, (Popiwczcak, Hadrava, Tervaportti, Szymura)

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.