Halkbank iyi başladı

Türkiye’yi 2018 CEV Şampiyonlar Ligi A Grubunda temsil eden Halkbank Ankara’da oynanan karşılaşmada Belçika’nın Knack Roeselare takımını 3-2 mağlup etti.

Halkbank iyi başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’yi 2018 CEV Şampiyonlar Ligi A Grubunda temsil eden Halkbank Ankara’da oynanan karşılaşmada Belçika’nın Knack Roeselare takımını 3-2 mağlup etti. Bu maçta kaptan Burutay Subaşı’nın saatte 109 kilometre hızla attığı servis maçın en hızlısı oldu.

Ülkemizi 2019 CEV Şampiyonlar Ligi erkekler kategorisinde temsil eden Halkbank, A Grubu’ndaki ilk maçında Belçika’nın Knack Roeselare takımını konuk etti. Ankara TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 29-31, 25-23, 22-25, 25-15 ve 15-9’luk setlerle 3-2 mağlup eden temsilcimiz, 2019 CEV Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

halkbank-1-001.jpg

BURUTAY SERVİS REKORU KIRDI

TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanan Milan Rajkovic (Hırvatistan) ve Stephan Grieder (İsviçre) hakem ikilisinin yönettiği ve büyük çekişmenin yaşandığı mücadele 1 saat 34 dakika sürdü. Halkbank mücadeleye Faik Samed, Luburic, Sket, Hakkı, Baranowicz, Burutay, Hasan (L), Alperay (L) (Abdullah, Vefa, Quesque) ilk altısı ile çıktı. Burutay Subaşı’nın saatte 109 kilometre hızla attığı servis maçın en hızlısı oldu. Sket de 105 kilometre ile atmayı başardı.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Şampiyonlar Ligi ilk maçına çıkan Ankara temsilcisi Halkbank ölüp ölüp dirildiği maçta Belçika temsilcisini zorda olsa yenerek grup maçlarına galibiyetle başlattı. Maçın ilk setine konuk ekip Roeselare başladı, setin sonunda toparlanan ve Halkbank 4 kez set sayısı atmasına karşın bu avantajını değerlendiremedi. Seti 29-31 alan Belçika ekibi 1-0 öne geçti. İkinci sette de heyecan fırtınası devam etti. Halkbank'ta kaptan Burutay Subaşı ile yakaladığı servis serisi ile rakibinin direncini kıran mavi beyazlılar setin sonunda daha az hata yayına gemisini ayakta tutan kaptan Burutay’ın etkili oyunu ile bu set 25-23'le Halkbank'ın olunca durum 1-1’e geldi.

SON SET NEFES KESTİ

Üçüncü sette her iki takımda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Sürekli dengede giden skora rağmen ev sahibi Halkbank çok servis kaçırdı. Avantajını değerlendiremeyince set sonunu iyi oynayan konuk ekip Knack Roeselare bu seti 22-25’lik alarak durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sette, hiçbir parametrede Roeselare Halkbank’a rakip olamadı. Hem iyi servis atıp hem de iyi savunma yapan ev sahibi bu seti rahat bir oyunun ardından 25-15’lik skorla kazanarak maça dengeyi getirip setlerde durumu 2-2 yaptı. Final setinde ev sahibi Halkbank üstünlüğü vardı. Burutay Subaşı ile iyi servis atıp rakibin direncini kıran mavi beyazlılar tie-break setini 15-9 maçı da 3-2 kazanarak zorlu mücadeleden 2 puanla ayrılmasını bildi.

RAKİP FRANKFURT

İlk maçında çok zorlanan Halkbank ikinci maçında Almanya deplasmanına konuk olacak. 2019 CEV Şampiyonlar Ligi erkekler kategorisinde temsil eden Halkbank, A Grubu’ndaki ikinci maçında, 18 Aralık 2018, Salı günü, deplasmanda Türkiye saati ile 21.00’da Almanya’nın United Volleys Frankfurt takımına konuk olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.