Halkbank zorlanmadan kazandı

Halkbank, Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’ndeAnkara’da oynanan karşılaşmada konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü takımını ikinci set dışında zorlanmadan 3-0 mağlup edip ligdeki 6. galibiyetini aldı.

Halkbank zorlanmadan kazandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 9. hafta Galatasaray HDI Sigorta ile Sorgun Belediyesi arasında oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçların oynandığı haftada korona virüs salgını nedeniyle maçlar seyircisiz oynanmaya devam ediyor. Zaman zaman hakem hatalarının damga vurduğu maçlarda Görüntülü Değerlendirme Sistemi (GDS) devreye girerek hataları en aza indirmeye devam ediyor.

İLK SETTE 12 SAYI FARK

Halkbank, Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’ndeAnkara’da oynanan karşılaşmada konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü takımını ikinci set dışında zorlanmadan 3-0 mağlup edip ligdeki 6. galibiyetini aldı. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan ve 1 saat 23 dakika süren mücadeleyi Koray Yılmazgil ve Meryem Tekol Pelenk hakem ikilisi yönetti. Baştan sona Başkent ekibinin üstünlüğü altında geçen mücadelenin ilk setinde etkili servis atan mavi beyazlılar zorlanmadan seti 12 sayı farkla 23-13 alarak 1-0 öne geçti.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

İkinci sette büyük çekişme yaşandı. Setin son bölümüne kadar takımlar birbirine üstünlük sağlamakta zorlandı. Kadro avantajını iyi kullanan Halkbank set sonunda Hernandez ile etkili servisler atarak seti 29-27 alarak durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sette oyundan düşen İstanbul temsilcisi karşısında zorlanmayan Halkbank bu seti de 25-19 alarak hem seti hem maçı 3-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

BERGER EN SKORER

Halkbank’ta en skorer oyuncu Alexander Berger oldu. Avusturyalı smaçör aynı zamanda 114 santimetre ile maçın en yükseğe sıçrayan oyuncusuydu. En hızlı servi kullanan oyuncu ise saatte 116 kilometre hızla ace yapan Gökhan Çatal. Mavi Beyazlı takım, dokuzuncu maçında, Ankara’da hemşerisi Spor Toto ile karşı karşıya gelecek. Zirveyi zorlayan ve iddialı kadrosu ligin şampiyonluk adayları arasında gösterilen iki takımın arasındaki mücadele keyifli olduğu kadar nefesleri kesecek.

Hernandez: Galibiyeti hak ettiK

Karşılaşmayı değerlendiren Halkbank’ın Kübalı pasör çaprazı Fernando Hernandez, “Bazı bölümleri itibarı ile zor geçen maçta hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını” söyledi. “Blok ve defansta çok iyiydik. Atakta da öyle. Maçta takıma yaptıkları katkı nedeniyle arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyen Hernandez, “Sezonu tüm ağırlığı ve yoğunluğuyla yaşamaya başladık. Birbirinden zorlu maçlar yapıyoruz. Halkbank olarak tüm bu zorlukların üstesinden gelip mutlu sona ulaşmak için bütün enerjimizi sahaya yansıtacağımızı söylemek istiyorum” diye konuştu.

halkbank-kutu-003.jpg
 

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Koray Yılmazgil, Meryem Tekol Pelenk

HALKBANK ANKARA: Alexander Berger, Faik Samed Güneş, Fernando Hernandez, Gökhan Gökgöz, Oğuzhan Karasu, Brett Walsh (Volkan Döne, Caner Ergül, Aslan Ekşi, Fatih Eren Uğur, Efe Bayram)

İSTANBUL BBSK: Abdülsamet Yalçın, Özkan Hayırlı, Serhan Coşkun, Berat Emre Fırat, Emir Kaan Öztürk, Rıfat Erden Çevikel (Beytullah Hatipoğlu, Emirhan Durul, Gökhan Çatal)

SETLER: 25-13, 29-27, 25-19

SÜRE: 1 saat 23 dakika (24, 34, 25)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.