Halkbank’ın tarihi başarısı

Halkbank Ankara’da 3-1 yendiği CEV Şampiyonlar Ligi ikinci maçında İtalya’nın güçlü takımı Cucine Lube CIVITANOVA’yı altın sette yenerek adını dörtlü finale yazdırdı.

Halkbank’ın tarihi başarısı
Yayınlanma:

Halkbank bir kez daha hem Türkiye’nin hem de Ankara’nın gururu oldu. Başkent ekibi erkeklerde dünyanın en önemli voleybol ülkesi olan İtalyan temsilcisi karşılaştığı Cucine Lube CIVITANOVA karşısında ortaya koyduğu voleybolla tarihi bir başarıya imza atarak göğsümüzü kabarttı.

İLK MAÇ 3-1 BİTMİŞTİ

2023 CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Halkbank, çeyrek final rövanş maçında İtalyan ekibi Cucine Lube Civitanova karşısında normal bölümünde 3-1 yenilmesine karşın altın sette rakibini 15-12 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Temsilcimiz, Ankara’da oynadığı ilk maçta Cucine Lube CİVİTANOVA’yu 3-1 yenmişti.

VOLEYBOL ŞÖLENİ VARDI

Müthiş bir voleybol şöleni şeklinde geçen mücadelenin altın setini de almayı başaran Türk temsilcisi, dünyanın en iyi takımlarından biri olarak değerlendirilen Lube’yi çeyrek finalde bıraktı. Başkent ekibinin yarı finaldeki rakibi Polonya ekibi JASTRZEBSKI Wegiel oldu. İlk setinden beşinci setine kadar büyük bir heyecanın yaşandığı nefes kesen mücadele 2 saat 26 dakika sürdü. Eurosuole Forum CIVITANOVA MARCHE Salonu’nda oynanan mücadeleyi Ksenija Jurkovic (Hırvatistan), Fabrice Collados (Fransa) hakem ikilisi yönetti.

EN DEĞERLİSİ ZAYTSEV

Halkbank’ın Hollandalı yıldızı Nimir Abdel-Aziz 26 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Thomas Jaeschke 20. Mert Matic 11, Yunus Emre Tayaz 5, Doğukan Uluğu 3, Nicolas Bruno 2 sayıyla oynadılar. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 32 sayıyla oynayan Cucine Lube CİVİTANOVA’nun Rus asıllı İtalyan yıldızı Ivan Zaytsev maçın en değerli oyuncusu seçildi. Yarı final tarihleri çeyrek final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından açıklanacak.

halkbank-11.jpg

BÜYÜK HEYECAN VARDI

İlk set büyük çekişmeye sahne oldu setin son bölümünde daha az hata yapan Cucine Lube CIVITANOVA 38 dakika süren bu seti 31-29 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de ev sahibinin üstünlüğü vardı setin sonuna kadar hem savunmada hem de hücumda hata yapmayan CIVITANOVA 29 dakika süren bu seti de 25-20 alarak 2-0 öne geçti.

ABDEL-AZİZ YILDIZLAŞTI

Üçüncü sette büyük heyecan yaşandı. 23-23 eşitlikle girilen final setinde Nimir Abdel-Aziz ile etkili olan Halkbank 32 dakika süren bu seti 23-25 alarak durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sete iyi başlayan Halkbank bir ara farkı 5 sayıya çıkarmasına karşın bu üstünlüğünü koruyamadı ve CIVITANOVA 30 dakika süren seti 25-20 alarak maçı altın sete taşıdı.

9 YIL SONRA YARI FİNALDE

Altın sette büyük çekişme yaşandı. Setin final bölümünde Nimir Abdel-Aziz ile üst üste iki sayı bulan Halkbank 17 dakika süren seti 13-15 alarak parkeden 2-3 galip ayrılan 9 yıl sonra Cev Şampiyonlar Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı. 9 yıl önce Ankara'da oynanan maçta aynı rakibe kaybeden Halkbank, bu kez rövanşı almış oldu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.