Halkbank’ta hayal kırıklığı

Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Belçika ekibi Greenyard’ı ağırladı.

Halkbank’ta hayal kırıklığı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleye iyi başlayıp setlerde 2-0 öne geçen mavi beyazlılar bu üstünlüğünü koruyamayıp zorlu mücadeleden 3-2 yenik ayrıldı. TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanan iki saat 15 dakika süren mücadeleli David Fuentes Fernandez (İspanya), Ksenija Jurkovic (Hırvatistan) hakem ikilisi yönetti.

HALKBANK İYİ BAŞLADI

Belçika temsilcisi Greenyard’ı Başkent Voleybol Salonu’nda konuk eden Halkbank sete iyi başlayan ekip oldu. Rakibin basit hatalarını iyi değerlendiren ve file önünde iyi blok yapan mavi beyazlılar Metin Toy ve Gökhan Göz’ün etkili performansı ile baştan sona üstün götürdüğü seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette büyük çekişme yaşandı. İki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Set boyunca üstünlüğünü sürdüren Belçika ekibini set sonunda 23-23’te yakalayan Halkbank Metin Toy’un etkili servisleri ve smaçları sonrası seti 25-23 alarak 2-0’a öne geçti.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Üçüncü sete iyi başlayan ve iyi oynayan bir Belçika ekibi vardı. Konuk ekip etkili servislerle üstünlüğünü korumayı başardı. Set sonunda büyük çekişme yaşanırken üç kez maçı kazanma şansını yakalayan Halkbank basit hatalarla bu fırsatı kullanamayınca Greenyard bu seti 27-29 alarak durumu 2-1’e getirdi. Üçüncü setin verdiği moral bozukluğu ile dördüncü sete çıkan Halkbank savunmada ve hücumda istediği oyunu ortaya koyamadı. Buna karşın konuk ekip özellikle üç metre çizgisinin dışından etkili olunca bu seti 20-25 alarak 2-2 eşitliği sağlayıp maçı tie-break setine taşıdı. Tie break setine Greenyard çok etkiliydi. Halkbank’ın farkı kapatmasına izin vermeyen Belçika ekibi seti 15-10, karşılaşmayı da 3-2 kazanıp Ankara’dan iki puanla ayrılan takım oldu.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.