Halkbank’tan kolay galibiyet

Voleybol Erkeklerde AXA Sigorta Kope Voleybol’da heyecan sürüyor. Kupada ikinci maçların heyecanı yaşanırken seyircisiz oynanan birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlar nefes kesmeye devam ediyor.

Halkbank’tan kolay galibiyet
Yayınlanma:
Güncelleme:

Voleybol Erkeklerde AXA Sigorta Kope Voleybol’da heyecan sürüyor. Kupada ikinci maçların heyecanı yaşanırken seyircisiz oynanan birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlar nefes kesmeye devam ediyor. Başkentin kupadaki üç temsilcisinden birisi olan Halkbank güçlü rakibi Haliliye Belediyesi karşısında zaman zaman zorlanmasına karşın parkeden 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

İLK GÜN BAY GEÇTİ

AXA Sigorta Kupa Voley organizasyonunda ikinci maçlar oynanıyor. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan ve bir saat 38 dakikad süren mücadeleyi Zeki Bocutcu ve Tolgacan Dinçer hakem ikilisi ile yönetti. C Grubunda yer alan ve rakibinde COVID-19 çıktığı için ilk günü bay geçen Halkbank, ikinci gün karşılaştığı Haliliye Belediyesi’ni 3-0 mağlup ederek çeyrek finale çıkma yolunda ilk engeli aştı.

HERNANDEZ İLK KEZ

Önceki sezon kadrosunda yer alan ve Halkbank’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Kübalı smaçörü Hernandez Fernando’nun ilk resmi maçına çıktığı mücadele nefesleri kesti. Özellikle ikinci setin büyük çekişmeye sahne olduğu mücadele sonunda mavi beyazlılar rakibini zorlanmasına karşın 3-0 yenerek çeyrek final için avantaj yakaladı. Maçın genelinde rakibine göre daha üstün bir oyun ortaya koyan Başkent temsilcisi özellikle ikinci sette çok zorlanmasına karşın kadro kalitesini ortaya koyarak parkeden galip ayrılmasını bildi.

BERGER YILDIZLAŞTI

Öte yandan yeni transferler Alexander Berger ve Brett Walsh da Halkbank forması altında ilk resmi maç heyecanı yaşadılar. Mavi-Beyazlı ekipte Alexander Berger 19 sayıyla takımının en fazla sayı atan oyuncusu oldu. Yıldız oyuncu aynı zamanda 116 kilometre ile en hızlı servisi atarken, 119 santimetre ile de en yükseğe sıçrayan voleybolcu oldu. Konuk Haliliye Belediye takımında 20 sayı kaydeden Cardonell’in bu çabası galibiyet için yeterli olmadı. Başkent ekibi ikinci maçında kupanın iddialı ekiplerinden Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Gruplarda ilk iki takım çeyrek finale yükselecek.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Mücadeleye Halkbank iyi servis atarak başladı köşe hücumlarından Hernandez ile etkili olan Mavi Beyazlılar set sonunda daha az hata yaparak bu seti 25-21 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette büyük çekişme yaşandı. Gerek Haliliye Belediyeli voleybolcular gerekse Halkbanklı voleybolcular oyunu bırakmadı. Yaklaşık 40 dakika süren setin sonunda Hernandez ile etkili servisler kullanan Halkbank bu seti 30-28 alarak setlerde durumu 2-0’a getirdi.

YILDIZLAR COŞTU

Üçüncü set adeta ilk setin kopyası şeklinde geçti. Halkbank yıldız oyuncuları ile etkili servis atıp etkili hücum ederken Halile Belediyesi Kübalı smaçörü Yosvany Cardonell ile etkili oldu. Buna karşın set sonunda daha az hata yapan ve iyi savunma yayan mavi beyazlılar çok zorlandığı maçın üçüncü setini 25-21 alarak maçı 3-0 kazanıp çeyrek final yolunda ilk adımı attı.  Alexander Berger ve Hernandez Fernando etkili bir oyun ortaya koyan Halkbank parkeden galibiyetle ayrılan takım oldu.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Zeki Bocutcu, Tolgacan Dinçer

HALİLİYE BELEDİYE: Ali Samet İçmegiz, Adi Eduardo Goide, Yosvany Cardonell, Cüneyt Dağcı, Astengo Yord Bisset, Enes Atlı (Metin Durmuş, Mert Tetik, Akif Yurtsal, Bünyamin Aslan)

HALKBANK ANKARA: Oğuzhan Karasu, Brett Walsh, Alexander Berger, Faik Samed Güneş, Hernandez Fernando, Efe Bayram (Volkan Döne, Caner Ergül, Gökhan Gökgöz)

SETLER: 21-25, 28-30, 21-25

SÜRE: 1.38 (30, 39, 29)

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.