Hatay’a Başkent’te soğuk duş

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 17. haftasında 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 10 kişi kalan Hatayspor'u 3-1 mağlup ederek tehlikeli bölgeden çıktı. Başkent ekibi puanını 19’a yükseltti.

Hatay’a Başkent’te soğuk duş
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 17. haftasında 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 10 kişi kalan Hatayspor'u 3-1 mağlup ederek tehlikeli bölgeden çıktı. Başkent ekibi puanını 19’a yükseltti.

Süper Lig’in 17’inci haftasında heyecan devam ediyor. Hafta içi mesaisinde Gençlerbirliği ile Atakaş Hatayspor Ankara'da Eryaman Stadı’nda kozlarını paylaştı. Başkent ekibi 0-1 geriye düştüğü maçta Hatayspor'u 3-1 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Kırmızı siyahlı ekibe galibiyeti getiren golleri 45+3 ve 54'de penaltıdan Piris da Motta, 84. dakikada Giovanni Sio kaydetti. Hatayspor'un tek golünü 25. dakikada Aaron Boupendza attı. Öte yandan konuk ekipte kaleci Munir El Haddadi, 44. dakikada direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Munir, bu hafta oynayacakları Beşiktaş maçı öncesi cezalı duruma düştü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği son haftaların formda ekibi Atakaş Hatayspor ile Ankara’da karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı ataklarla başlarken iki takımda açık bir futbolu tercih etti. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin 25’inci dakikasında Hatayspor öne geçti. Bu dakika içinde Gençlerbirliği ceza sahası yakınlarında yaşanan kafa topu mücadelesinde seken topu önünde bulan Aaron Boupendza rakiplerini güzel çalımlarla geçerek topu doksandan ağlara göndererek takımını 0-1 öne geçirdi.

GOL İPTAL EDİLDİ

Mücadelenin Gençlerbirliği serbest vuruş kazandı. 34. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Daniel Candeias, sağ çaprazdan gönderdiği düzgün bir orta ile topu Giovanni Sio’yla buluşturdu. Sol köşeden topu ağlara gönderen Sio’nun golü elle müdahale ettiği gerekçesiyle maçın hakemi Yasin Kol, VAR incelemesi golü iptal etti.

HAKEM PENALTI DEDİ

Mücadelenin gelişen Gençlerbirliği atağından Hatayspor ceza sahası içinde oluşan karambolde 43. dakikada Hatayspor’un kalecisi Munir El Haddadi ceza sahası içinde Arda Kızıldağ’ın yüzüne tekme atınca maçın hakemi Yasin Kol tarafından kırmızı kartla ihraç edildi ve penaltı kazandı. 45+1. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Gençlerbirliği oyuncusu Piris da Motta topu ağlara gönderdi ve skora 1-1 eşitlik getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

GENÇLER ÖNE GEÇTİ

İkinci yarıda rakibinin on kişi kalmasıyla daha rahat bir oyun ortaya Gençlerbirliği iki gol daha atarak rakibini 3-1 yendi. 52. dakikada maçın hakemi Yasin Kol, Alexandros Katranis'in ceza sahasında Piris da Motta'ya yaptığı müdahale sonrası Gençlerbirliği lehine penaltı kararı verdi. Yine sahneye çıkan Robert Piris, kullandığı penaltı atışını gole çevirip takımını 2-1 öne geçirdi. Mücadelenin son sözünü Giovanni Sio söyledi. 84. dakikada Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Sefa Yılmaz'ın ceza sahasının sağından içeriye çevirdiği topu Sio ağlarla buluşturup takımını 3-1 öne geçirdi ve maç Başkent ekibinin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.