Hayatı 70 bin TL’ye bağlı

Skolyoz hastası 9 yaşındaki Berat’ın hayatı, ameliyatı için gerekli olan 70 bin TL’ye bağlı.

Hayatı 70 bin TL’ye bağlı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kadir ve Sinem çiftinin 11 yıllık evliliklerinden dünyaya gelen 9 yaşındaki Berat, doğuştan skolyoz (omurga eğrili) ve hidrosefali hastası. Bu nedenle hem yürüyemiyor hem de omurgasındaki eğrilik kalbine ve ciğerlerine baskı yapıyor. Berat’ın hastalığı çaresiz değil, ancak ailenin bu çözüme gücü yetmiyor. Berat’ı hayatta tutacak ameliyat parasının 70 bin TL olduğunu söyleyen İleri ailesi, oğlunun hayatta kalabilmesi için sesini İhlas Haber Ajansı aracılığıyla duyurdu. Baba Kadir İleri, 9 yıldır hep engelli ailelerle bir arada olduklarından, hastalığı sürekli araştırdıklarından ve aslında oğullarından çok şey öğrendiklerinden, hayata farklı açıdan bakmaya başladıklarından bahsetti.

Doğumunda beri sürekli operasyonlar geçiren ve İstanbul’dan ulaştıkları bir yardımsever desteği ile Berat’ın beynine şant takıldığını ancak yardımseverin daha fazlasına gücü yetmediğini aktaran Kadir İleri, "Eğer ameliyat olmazsa daha fazla uzun bir yaşam süreci yok, doktorlar bu şeklide daha fazla hayatına devam edemeyeceğini söylediler. Bakıldığı zaman şu anda Berat’ın hayatı 70 bin TL’ya bağlı. Ben iş yerinden sürekli izin aldığımdan işime de devam edemedim. Şu anda günü birlik işlerle ailemi geçindiriyorum. Biz kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz, sadece Berat’ın iyileşebilmesi için yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"GECELERİ EŞİMLE SÜREKLİ KALKIYOR, NEFES ALIP ALMADIĞINI TAKİP EDİYORUZ"

Anne karnında bebeğinin hastalığını öğrenen ve ondan asla vazgeçmeyen, bu hastalıkla ilgili bilgi sahibi olmadıklarından dolayı, ne şekilde hareket edecekleri konusunda çok zorlandıklarını ifade eden anne Sinem İleri ise "Engelli birine nasıl davranacağımızı bilmediğimiz için kim nereye yönlendirirse, hayatımıza o şekilde devam ettik. Berat, sırtındaki sıkıntıdan dolayı günlük hayatında zorluklar yaşıyor. Düzgün bir eğitim alamıyor, okulda sürekli tekerlekli sandalyenin üzerinde oturduğu için omurgası kalbine ve ciğerlerine baskı yapıyor. Zaten eğitimine 3 sene ara vermek zorunda kaldık. Geceleri sırt üstü yatamıyor, rahat nefes alamıyor. Eşimle sürekli kalkıyor, nefes alıp almadığını takip ediyoruz, sağa sola çeviriyoruz. Çünkü ne zaman ne olacağını bilemiyoruz" diye konuştu.

Berat’ın arkadaş edinmek, onlarla oyun oynamak, dışarı çıkmak istediğini ama rahatsızlığının engel olduğunu aktaran Sinem İleri, "Bu sefer de içine kapanıyor. O ağladığı zaman ben bir anne olarak dayanamıyorum. Kardeşlerinin olması bir yandan onun için bir şans, bir nevi destekler ona. Berat zaten çok sessiz sakin, kendi halinde bir çocuk. Ailece Berat’ın hayatının daha iyi olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ameliyatını olursa hayatına daha güzel şekilde devam edecek. Allah’ın verdiği bir can, ne olursa olsun ben kabullendim ve çocuğumu dünyaya getirdim. Berat benim evladım ve ben sonuna kadar onun arkasındayım. Engelli anneleri beni anlayabiliyordur. Anne baba olarak elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Ben bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum" çağrısında bulundu.

"KARDEŞİMİ ÇOK SEVİYORUM"

Berat’ın ablası 10 yaşındaki Aleyna da, kardeşiyle çok güzel vakit geçirdiklerinden bahsetti. Birlikte resim yaptıklarını, telefonla ya da oyun hamuruyla oynadıklarını anlatan Aleyna, "Kardeşimi çok seviyorum, beraber oyun oynuyoruz, bazen de bir şeyleri paylaşamayıp kavga ediyoruz. Onun bir an önce ameliyat olmasını, diğer çocuklar gibi yürümesini istiyorum" ifadelerinde bulundu.

"BANA YARDIMCI OLURSANIZ, SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Ablası telefondan bahsederken Berat’ın da kendini tutamayıp, "Bazen telefonu vermiyor ya ablam ben de onu dövüyorum" demesi aileyi gülümsetti. 2 yaşındaki kardeşi Eymen’in de çok yaramaz olduğunu, ortalığı kırıp döktüğünü söyleyen Berat, sağlığına kavuşmak için şu mesajı verdi:

"Ameliyat olmak istiyorum, sağlığıma kavuşmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız size çok teşekkür ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.