Her yaşta genç ve fit kalmak mümkün

Her yaşta güzel görünmek bütün kadınların hayalidir. Anestezi ve Medikal Estetik Uzmanı Dr. Yasemin Hizarcı

Her yaşta genç ve fit kalmak mümkün
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gelişen teknoloji ile beraber bayanların hangi yaşta olursa olsun güzel ve fit görünmek adına göstermedikleri çaba kalmıyor. Bu uğurda harcadıkları zaman sonunda kendilerini mutlu hissettikleri tek hedefleri oluyor.

Genç yaşlı demeden her yaştan bayanın cilt problemleri ya da kilolarından dolayı çeşitli uygulamalardan geçtiğini anlatan Anestezi ve Medikal Estetik Uzmanı Dr. Yasemin Hizarcı “Artık herkes daha fit ve genç görünmeyi tercih ediyor. Gençler daha çok akne-sivilce problemlerinden çok şikayetçi oluyor. Sivilce tedavisine yönelik cilt bakımları yapılırken vücut kılları için uygulanan epilasyonlarda gençler arasında yapılan işlemler arasında yer alıyor” dedi.

Altın iğne tedavisiyle akne izleri kalmış cilt tabakasına mikro iğneler ile radyofrekans enerjisini veriliyor. Bu doku travmatize edilerek dokunun yeniden yapılandırılması sağlanıyor. Bu oluşturulmuş yaraya yeniden doku tamiri yapılarak çukurlukların derinliği azaltılıyor. Geri kalan çukurlar içinde ince dolgu uygulamaları yapılarak cilt yüzeyi düzeltilip pürüzsüzleştiriliyor. Altın iğne yöntemi cilt görüntüsünü pürüzsüzleştirmeyi sağlayan destek bir tedavi olarak adlandırılıyor. Uygulama seansı 30 dakika sürüyor. Uygulama sonrasında yoğun kızarıklık ve hafif ödem oluyor. Ancak bu durum  5-6 saat ile 24-48 arasında geçiyor. Çöküntülerin derinliği ile alakalı olarak seanslar bir ay arayla 2 veya 3 seans olabiliyor, ilk etkiler 6 hafta sonra çıkıp yaklaşık 3-6 ay arasında maksimum seviyeye ulaşıyor.

BU TEDAVİLER YÜZ GÜLDÜRÜYOR

40 ve 50’li yaşlardaki anneler daha çok cilt yenileyici ve gençleştirici mezoterapiler uygulatırken cildi 10 yıl gençleştiren, genetik yapısını onaran geniş band ışık kaynağı uygulamaları da son dönemlerde en çok yüzleri güldüren tedaviler arasında yer alıyor.

Geniş band ışık kaynağı, cildin genetik yapısını onarıp tedavi bölgesini canlandıran gençleştiren ve sıkılaştıran bir etki yaratıyor. Bu tedavi gebelik sonrasında da karın sarkmalarından kurtulmak için faydalı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.