İsmail Kartal: Tur için umutluyuz

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Yunanistan ekibi Olympiakos'a 3-2 yenilmesinin ardından teknik direktör İsmail Kartal, maçtan üzgün olduklarını ancak turu geçmek için umutlu olduklarını ifade etti.

İsmail Kartal: Tur için umutluyuz
Yayınlanma:

Georgios Karaiskakis Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, Yunanistan deplasmanından en azından beraberlik ya da galibiyetle dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlk yarıda 2 net pozisyon yakaladıklarını ve maçın başından itibaren oyunu domine ettiklerini söyleyen Kartal, "Ancak çok basit goller yedik. Buna rağmen planımızı ve disiplinimizi kaybetmedik. Devre arasında, 2-0 geride olmamıza rağmen maçı çevirebileceğimizi ve güçlü bir oyun sergilediğimizi konuştuk. 60. dakikadan sonra yaptığımız değişikliklerle daha fazla pozisyon ürettik. 3-0'dan 3-2'ye getirdik, hatta 4-3 kazanabilirdik. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Bazı oyuncuları neden 60. dakikada oyuna aldığımı sorabilirsiniz. Sağlık ekibi, 'En fazla 15-20 dakika oynatabilirsiniz' dedi. Rakibe göre hareket etme düşüncemiz vardı ve risk alarak oyuncuları oyuna dahil ettik. Ancak buna rağmen Jayden ve Becao sakatlandı. Son dönemde bu anlamda şanssızlık yaşıyoruz. Umuyorum ki sakatlıklar bu akşam son bulur." şeklinde konuştu.

Skorun 3-0 olmasına rağmen takımına güvendiğini vurgulayan Kartal, "2-0'ken de takımıma güveniyordum. 3-0 da olsa maçı çevirebileceğimize inanıyordum. 3-3 de olabilirdi. Herhangi bir endişeye kapılmadım. Aslında en kötü ihtimalle maçı berabere bitirebilirdik ve buna üzülüyorum. Basit goller yedik. Bu akşam 3-2'ye getirdik ama İstanbul'da farklı olacak. Rakip önde baskı yapmaya çalıştı, ancak 60. dakikadan sonra tempoları düşmeye başladı. Maç başından itibaren oyunu domine eden bir Fenerbahçe vardı sahada. Olympiakos, bugün bize karşı farklı bir taktikle oynadı. Oyuna giren İsmail Yüksek ve Fred'in diğer oyuncularla bütünleşmesiyle sahadaki herkes karakterini ortaya koydu. 3-0 geride olmak kabul edilebilir bir sonuç değildi ve biz de bunu kabul etmedik, reaksiyon gösterdik." ifadelerini kullandı.

Olympiakos'un güçlü bir takım olduğunu ve ateşli taraftarlara sahip olduğunu belirten Kartal, "Biz de büyük bir camiayız, büyük bir takımız. Maça iyi başladık. Takımımın nasıl oynadığını ve ne yapması gerektiğini ben belirliyorum. Takımımı savunmak da en doğal hakkım. Tabii ki Olympiakos iyi bir planla geldi ve önde baskı kurarak 3-0 öne geçtiler. Ancak biz de 3-0 geri düştükten sonra ortaya koyduğumuz reaksiyonla maçı kazanabilirdik. Maçtan önce Yunanistan kanalının spikeri bana maçın favorisini sorduğunda, favori olmadığımızı söyledim. Bu kadar sakatlığa rağmen maçı 3-2 bitirebildiğimiz için umutluyum. İkinci maçı kendi evimizde oynayacağız ve turu geçmek için umutluyuz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.