İsmail Kartal: Turu geçmeyi hak etmiştik

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos maçında oyuncuların 2. golü bulamamanın stresini yaşadığına dikkat çekerek, "Turu geçmek adına her şeyi çok hak etmiştik. Bugüne kadar penaltı kaçıran oyuncular, en az penaltı kaçıran oyunculardı" şeklinde konuştu.

İsmail Kartal: Turu geçmeyi hak etmiştik
Yayınlanma:

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Fenerbahçe, sahasında Yunan temsilcisi Olympiakos'a penaltı atışları sonucunda mağlup olarak turnuvaya veda etti. Kartal, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda iyi futbol sergilediklerini ifade eden Kartal, "Bugün oyuna çok iyi başladık. İlk devrede muhteşem bir Fenerbahçe vardı. Muhteşem taraftar önünde golü de bulduk. İkinci yarı oyun dengelendi. Sonra tempoyu arttırdık sadece 2. golü bulamadık. Oyuncuların turu geçebilmek adına rahatlığı, o golü bulamamanın stresini yaşadık. Uzatmalarda mecburi değişiklikler yaptık. Uzatmalar iki takım adına dengeli geçti. Turu geçmek adına her şeyi çok hak etmiştik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugüne kadar penaltı kaçıran oyuncular, en az penaltı kaçıran oyunculardı. Sadece 2. golü bulamadığımız için turu geçemedik. Taraftarlarımıza karşı mahcup olduk. Her şeye rağmen önümüze bakıyoruz. Ligde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Müsabakadaki oyuncu değişiklikleriyle ilgili olarak Kartal, "Bazen oyuncuları değiştirirsiniz, hamlelere karşılık bulursunuz. Bazen de istediğiniz verimi alamazsınız. Bugün de bazıları karşılık verdi, bazıları veremedi. Bunlar futbolun içinde olan doğal şeyler" şeklinde konuştu.

Kartal ayrıca, Tadic'in vuruş stili ve oyuncuların sakatlık durumlarına da değindi. Penaltı atışlarının ardından ise, "Bonucci çok kariyerli bir oyuncu, Cengiz de aynı şekilde. Tadic'in penaltı atışlarındaki başarısı da bilinmektedir. En güvendiğimiz isimlerin penaltıları kaçırması bizi üzdü" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.