İspanya'da Girona fırtınası durdurulamıyor

La Liga'da sürpriz sonuçlara imza atan Girona, deplasmanda Barcelona'yı 4-2 yendi.

İspanya'da Girona fırtınası durdurulamıyor
Yayınlanma:

Girona, İspanya La Liga'nın 16. haftasında Barcelona'yı deplasmanda 4-2'lik skorla geçerek puanını 41'e çıkardı ve ligde bir kez daha zirveye yerleşti. Artem Dovbyk, Miguel Ortega, Valery Fernandez ve Bristhian Stuani'nin attığı gollerle kazanılan mücadelede, Girona Real Madrid'in puan kaybını fırsata çevirerek liderlik koltuğuna oturdu. Rakip Barcelona ise Robert Lewandowski ve İlkay Gündoğan'ın golleriyle mağlubiyeti engelleyemedi.

İspanyol ekibi, ligde 16 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 38 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 20 gole engel olamadı. Kırmızı-beyazlılar, sezonun 7. haftasında ilk kez zirveye yerleşmişti.

Ayrıca, Girona'nın Ukraynalı santrforu Artem Dovbyk, bu sezon La Liga'da 14 maçta 8 gol ve 5 asistle ön plana çıktı. Performansıyla takımının liderliğe yükselmesinde büyük rol oynayan 26 yaşındaki futbolcu, farklı maçlarda attığı goller ve yaptığı asistlerle dikkatleri üzerine çekti. Barcelona ise topladığı 34 puanla ligde 4. sıraya geriledi, 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.